Τοπικά

Μέτρα στήριξης για τους μισθωτούς σχολικών κυλικείων ζητεί ο Κων. Μαραβέγιας

Τα αιτήματα του Σωματείου Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων Ν. Μαγνησίας προώθησε με Αναφορά του προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.
Η διοίκηση του Σωματείου διεκδικεί τη μείωση ενοικίου κατά 40% για όλο το χρόνο, με παράλληλη παράταση μίσθωσης δύο χρόνων, για τα σχολικά κυλικεία, καθώς και την παροχή δυνατότητας σε όσους το επιθυμούν, να αφήσουν το κυλικείο τους, με επιστροφή της προκαταβολής.

Τα συγκεκριμένα μέτρα κρίνονται αναγκαία για τη στήριξη του κλάδου που έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Η κατακόρυφη πτώση του τζίρου, που σημειώθηκε μετά το κλείσιμο των σχολείων για έξι μήνες, συνεχίστηκε με την έναρξη της νέας χρονιάς λόγω των καταλήψεων. Τα μέλη του Σωματείου, εξάλλου, εκφράζουν φόβους για νέα υποχρεωτική παύση λειτουργίας των σχολικών κυλικείων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας.
Με την αναφορά του, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει τη δυνατότητα ικανοποίησης των αιτημάτων, αναγνωρίζοντας τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι μισθωτοί σχολικών κυλικείων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το