Τοπικά

Μέτρα στήριξης για τον κλάδο του τουρισμού και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ζητεί ο Χρ. Μπουκώρος

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης – Επενδύσεων, Οικονομικών και Τουρισμού, μεταφέροντας τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για την επανεκκίνηση του τουριστικού κλάδου μετά το πέρα της καραντίνας και της αναστολής λειτουργίας των ξενοδοχείων και των τουριστικών επιχειρήσεων, έπειτα από σχετική επιστολή που έλαβε από την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Πιο αναλυτικά, στην αναφορά του ο Χρήστος Μπουκώρος αναφέρει τα εξής: «Οι προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων αφορούν στη ρύθμιση τραπεζικών δανείων και οφειλών προς το Δημόσιο (ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ, ΚΕΑΟ, ΟΤΑ), καθώς και τη ρύθμιση των ενοικίων επαγγελματικής μίσθωσης. Τα αιτήματα αυτά είναι απόρροια της παρούσας κατάστασης, διότι με την έναρξη εργασιών τα ξενοδοχεία θα υπολειτουργούν, με άμεσο επακόλουθο την αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών εξόδων τους. Επίσης, η λήψη μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου για τα επόμενα έτη κρίνεται απαραίτητη, όπως και η στήριξη σημαντικών επενδύσεων στον κλάδο του τουρισμού που «πάγωσαν» και κινδυνεύουν με αναστολή, μετά τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται εξαιτίας του κορωνοϊού.

Τέλος, όπως τονίζουν οι ξενοδόχοι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, ενδεχομένως με τη μορφή voucher, όπως και να ενισχυθεί η προβολής της χώρας μας στις χώρες από τις οποίες προέρχεται ο οδικός τουρισμός, όπως Βαλκάνια και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το