Τοπικά

Μέτρα στήριξης για τα κυλικεία των δημοσίων σχολείων ζητά με αναφορά ο Χρήστος Μπουκώρος

Μέτρα στήριξης για τον κλάδο των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα κυλικεία των δημοσίων σχολείων ζητά, με αναφορά που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας-Θρησκευμάτων, ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, μετά από επιστολή που έλαβε από το Σωματείο Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο Χρήστος Μπουκώρος, «πολλά είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται στον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο από τις συνέπειες της πανδημίας και την πρόσφατη απόφαση για την απαγόρευση λειτουργίας των σχολικών κυλικείων.

Τα κυλικεία των δημοσίων σχολείων είναι κλειστά από τις 10 Μαρτίου, ενώ έχουν εργαστεί μόνο κατά το 1/3 της σχολικής χρονιάς του 2019-2020. Την ίδια στιγμή, οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, καθώς και τα λειτουργικά έξοδα, όπως τα ενοίκια, εξακολουθούν να συσσωρεύονται. Η πρόσφατη απόφαση για την απαγόρευση της λειτουργίας τους με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων εγείρει σημαντικά ζητήματα για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αυτών, ενώ συγχρόνως τίθεται σοβαρό βιοποριστικό ζήτημα των εργαζομένων, των ιδιοκτητών και των οικογενειών τους.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης για τον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο, δεδομένου μάλιστα ότι είναι ακόμα ασαφές πότε θα μπορέσουν τα κυλικεία των Δημοσίων Σχολείων να επαναλειτουργήσουν» καταλήγει η αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το