Τοπικά

Μέτρα πρόληψης για την υγεία γυναικών, αντρών, παιδιών

Η κ. Ουρανία Σταματιάδου-Κουτσογιάννη, πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Το Εγγλεζονήσι», μιλά στη «Θ» για την εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στη γυναίκα και με θέμα την ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του τραχήλου του μαστού. Επίσης, συμβουλεύει τις γυναίκες, αλλά και τους άντρες και τα παιδιά σχετικά με την πρόληψη.
«Ο μήνας Μάρτιος είναι και αφιερωμένος στην ενημέρωση και πρόληψη για τον καρκίνο του παχεούς εντέρου, που αφορά και άντρες και γυναίκες. Σκεφτήκαμε λοιπόν να συνδυάσουμε το ένα με το άλλο, αφενός το ότι ο Μάρτης είναι αφιερωμένος σε αυτό, αφετέρου τον εορτασμό της γυναίκας και να κάνουμε μία εκδήλωση αφιέρωμα στη γυναίκα με θέμα την ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του τραχήλου του μαστού. Προς αυτήν την κατεύθυνση λοιπόν, απευθυνθήκαμε στις μαίες των ιατρείων της Νέας Ιωνίας του Κέντρου Υγείας Βόλου στις εξαίρετες κυρίες Κάκκα Πολυτίμη, Καραγιάννη Μαρία-Συραΐνα, Εμμμανουήλ Ελευθερία και στην παιδίατρο Μιχαηλίδου Αναστασία, για αυτήν την ενημερωτική ομιλία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας. Έχουμε υποχρέωση επομένως να ευχαριστήσουμε και τις μαίες του Κέντρου Υγείας, επίσης και τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, τον προϊστάμενο τον πατέρα Αμφιλόχιο και τους ιερείς, οι οποίοι μας παραχώρησαν τον χώρο αυτό του ναού για να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωσή μας, τους χορωδούς μας, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να κλείσουν την εκδήλωση με μερικά τραγούδια της Μικράς Ασίας, σχετικά με τη γυναίκα.
Όσον αφορά τι θα συμβούλευε τις γυναίκες για την πρόληψη των δύο αυτών μορφών καρκίνου, η ίδια σημείωσε: «Να επισκέπτονται τον ανάλογο γιατρό κάθε φορά, να ανησυχούν και να μην επαναπαύονται. Υπάρχουν περιπτώσεις τώρα και ευκαιρίες να κάνουν δωρεάν εξετάσεις και στο Ιατρείο της Νέας Ιωνίας και στο Κέντρο Υγείας, επομένως θα πρέπει με το παραμικρό να ανησυχούμε και να ψαχνόμαστε, να μην επαναπαυόμαστε και να έχουμε υγεία. Όλα αυτά δεν αφορούν μόνο στις γυναίκες, αφορούν και στους άντρες, όπως και τα παιδιά. Πρέπει να λαμβάνονται μέτρα από τους γονείς για να αποφεύγουμε τα δυσάρεστα».
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΜΑΛΗ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού…

9 Μαρτίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΟΥΡΝΑΡΑ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού…

9 Μαρτίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΕΞ. ΖΗΛΟΥ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΥ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από την απώλεια της πολυαγαπημένης μας ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΕΞ. ΖΗΛΟΥ -…

9 Μαρτίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΚΚΑΛΑ

Τελούμε αύριο 10 τρέχοντος, ημέρα Κυριακή και μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη…

9 Μαρτίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΙΩΑΝΝΑΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από τον θάνατο της λατρευτής μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς και…

9 Μαρτίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΝΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και γιαγιάς…

9 Μαρτίου 2024