Τοπικά

Μέτρα προφύλαξης από εξωσχολικούς ζητούν γονείς στα 14ο και 24ο Νηπιαγωγεία Βόλου

Μέτρα προφύλαξης από την είσοδο εξωσχολικών στον αύλειο χώρο των 14ου και 24ου Νηπιαγωγείων Βόλου τις ώρες εκτός λειτουργίας των σχολείων οι οποίοι μπορεί να προβαίνουν και σε διάφορες παραβατικές συμπεριφορές, ζητούν γονείς από τους αρμόδιους φορείς και ειδικότερα τον Δήμο.
Η εικόνα να μεταβαίνουν οι γονείς με τα προνήπια και τα νήπια στα νηπιαγωγεία και να έρχονται αντιμέτωποι με διάφορα άχρηστα αντικείμενα και ακαθαρσίες, πεσμένες στον αύλειο χώρο, δεν είναι ασυνήθιστη τους τελευταίους μήνες.
Ήταν μάλιστα και η αφορμή να επισκεφθούν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο το περασμένο καλοκαίρι ζητώντας κάποιες παρεμβάσεις, ώστε ο χώρος να προφυλάσσεται από τους εξωσχολικούς.
Τα 14ο και 24ο Νηπιαγωγεία Βόλου έχουν μεταστεγαστεί εδώ και τουλάχιστον μια τετραετία στα κτίρια της πρώην Πρόνοιας επί της οδού Κουντουριώτου στη συμβολή με την οδό Διονυσίου Σολωμού, από την κάτω πλευρά του πάρκου της Χιλιαδούς.
Πλέον οι μαθητές έχουν έναν μεγάλο αύλειο χώρο για να χαρούν, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο κτίριο που στεγάζονταν για χρόνια τα δύο Νηπιαγωγεία, επί της οδού Μεταμορφώσεως, όπου δεν υπήρχε αυλή και τα νήπια έβγαιναν στον δρόμο.
Τώρα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Όμως έχει προκύψει ένα πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα τη σχολική κοινότητα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι γονείς, «μεταβαίνουμε το πρωί στο σχολείο και αντικρίζουμε στο δάπεδο του αύλειου χώρου διάφορα άχρηστα αντικείμενα, ακόμη και κάποια που τα παιδιά όχι μόνο δεν θα πρέπει να έρθουν σε επαφή, αλλά ούτε καν να δουν. Το πρόβλημα είναι ότι στον αύλειο χώρο εισέρχονται εξωσχολικοί. Και δεν αναφερόμαστε στα άτομα που μπαίνουν για να αθληθούν στις μπασκέτες και την παιδική χαρά. Η είσοδος των εξωσχολικών είναι εύκολη από την πάροδο που είναι παράλληλη με την οδό Κουντουριώτου, όπου η περίφραξη είναι χαμηλή στο ύψος. Και εμείς ζητούμε να γίνει μεγαλύτερη, ώστε να αποτρέπεται η είσοδος των εξωσχολικών. Συναντηθήκαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο το περασμένο καλοκαίρι και περιμένουμε τις παρεμβάσεις που κρίνει ως απαραίτητες ο Δήμος για την αντιμετώπιση της κατάστασης».
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος ανέφερε πως «είμαι ενήμερος για το ζήτημα το οποίο είναι παρόμοιο και σε άλλα σχολεία. Οι γονείς ζητούν μέτρα προφύλαξης από τους εξωσχολικούς που συνήθως καταφεύγουν τα βράδια στα σχολεία του κέντρου και περιμένουμε από τον Δήμο να προχωρήσει στις απαιτούμενες παρεμβάσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το