Ελλάδα

Μέτρα για τους εγκλωβισμένους τουρίστες στη Σαμοθράκη – Ουρές στο λιμάνι για μια θέση στο πλοίο

Με την ελπίδα να καταφέρουν – επιτέλους – να φύγουν από το νησί, εκατοντάδες τουρίστες συνωστίζονται στο λιμάνι της Σαμοθράκης, όπου εδώ και μέρες καράβι ακούνε και καράβι δεν βλέπουνε.
Σύμφωνα με το Ράδιο Θεσσαλονίκη, στο λιμάνι της Καμαριώτισσας εξελίσσονται εδώ και μέρες τριτοκοσμικές καταστάσεις, με τους ντόπιους να προσφέρουν στους ταλαιπωρημένους τουρίστες νερό και φαγητό.

Μετά από 9 ημέρες, το νησί είδε σήμερα για πρώτη φορά καράβι καθώς έπιασε λιμάνι το ταχύπλοο Ζέφυρος, το οποίο όμως μεταφέρει όμως μόνον επιβάτες, 100 – 150 την φορά.

Για την μεταφορά οχημάτων και φορτηγών επιστρατεύτηκε στην γραμμή το οχηματαγωγό ΑΝΑΧ. Αυτό όμως δεν μπορεί να μεταφέρει επιβάτες, οπότε πρώτα θα αναχωρούν οι ταξιδιώτες, και μετά από ώρες θα φτάνουν στην Αλεξανδρούπολη τα αυτοκίνητά τους.
Το πρώτο δρομολόγιο έγινε στις 12 το μεσημέρι ενώ το επόμενο από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη θα είναι στις 16:00 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ από Σαμοθράκη- Αλεξανδρούπολη.

Publiée par Χρηστος Τσιαουσης sur Mardi 13 août 2019

Επίσης, όπως ανακοίνωσε το το υπουργείο Ναυτιλίας αποφασίστηκε η δρομολόγηση ακόμα ενός πλοίου για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Σαμοθράκη.

Σήμερα στις 12:00 αναχώρησε από τη Νάξο το ταχύπλοο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Andros Jet», το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στη Σαμοθράκη στις 22:00 το βράδυ. Άμεσα θα εκτελέσει ένα δρομολόγιο προς την Αλεξανδρούπολη και ένα από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη.

Από την επόμενη ημέρα 15/08 το «Andros Jet» θα εκτελεί τρία δρομολόγια την ημέρα, ενώ αν χρειαστεί και επιπλέον προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο νησί.
Το συγκεκριμένο πλοίο μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και 75 ΙΧ.

Έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο για τη στέγαση και τη σίτιση εκατοντάδων εγκλωβισμένων ταξιδιωτών
Ο απερχόμενος δήμαρχος Σαμοθράκης, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, κάλεσε το πρωί σε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο το νεοεκλεγέντα δήμαρχο, τους νυν αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Δ.Σ, τον πρόεδρο και μέλη του συλλόγου επαγγελματιών, δημοτικούς συμβούλους, για να οργανωθεί η διαχείριση της κρίσης.

Αναφορικά με τους εγκλωβισμένους ταξιδιώτες, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα tolminews.gr:

– Προτάθηκε στους επαγγελματίες κι έγινε άμεσα δεκτό οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες να επιστρέψουν στα δωμάτια που νοίκιαζαν, δωρεάν ως προσφορά των επιχειρηματιών.

– Θα γίνουν εκπτώσεις απ’ τα καταστήματα της Καμαριώτισσας σε καφέδες, αναψυκτικά κ.α σε όλους τους ταλαιπωρημένους ταξιδιώτες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν δωρεάν γεύμα σε συγκεκριμμένα εστιατόρια.

– Αποφασίστηκε να γίνει παραχώρηση του γυμναστηρίου του Λυκείου Σαμοθράκης για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο και συγχρόνως παραχωρήθηκε χώρος από την εκκλησία της Καμαριώτισσας.

– Δόθηκε η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς από και προς το κάμπινγκ για όσους έμεναν εκεί και επρόκειτο να ταξιδέψουν και οργανώνεται με εθελοντές η διάθεση σάντουιτς και νερού σε όσους έχουν ανάγκη.

Τέλος όσοι από τους ντόπιους επαγγελματίες έχουν την δυνατότητα παρακαλούνται να προσφέρουν οτιδήποτε για να βοηθήσουν τους επισκέπτες.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το