Τοπικά

Μέτρα για πιο ζεστές αίθουσες στο 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βόλου

Στην εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων προκειμένου οι αίθουσες διδασκαλίας να μείνουν ζεστές και να μην έχουν προβλήματα οι μαθητές, προχώρησαν οι δύο διευθυντές των 4ου Γυμνασίου και Λυκείου Βόλου που συστεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα Νεάπολης.
Στο πλαίσιο αυτό τα καλοριφέρ ξεκίνησαν να λειτουργούν από το βράδυ της Κυριακής και δεν θα κλείσουν μέχρι τουλάχιστον την Παρασκευή, ενώ στις αίθουσες διδασκαλίας προστέθηκαν επιπλέον θερμαντικά σώματα.
Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς οι μαθητές και οι καθηγητές δεν διαμαρτυρήθηκαν για κρύο στις αίθουσες διδασκαλίας.

Ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ιωαννίδης επισήμανε πως «το κρύο και η υγρασία στην περιοχή της Νεάπολης είναι πολύ έντονα και γι’ αυτό προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιες λύσεις, ώστε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με τις κρύες αίθουσες. Έτσι αποφασίσαμε να ανάψουμε τα καλοριφέρ από το βράδυ της Κυριακής και να τα κρατήσουμε ανοικτά μέχρι την Παρασκευή».
Από την πλευρά του ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιώργος Βαρνάβας επισήμανε πως «το πρωί επικρατούν στην περιοχή της Νεάπολης πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και δύο βαθμοί υπό του μηδενός, ενώ και το υπόλοιπο της ημέρας δεν ξεπερνούν τους δύο με τρεις βαθμούς Κελσίου. Την περασμένη εβδομάδα υπήρξε πρόβλημα με τη μη ικανοποιητική θέρμανση των αιθουσών παρότι τα καλοριφέρ ήταν αναμμένα. Εξάλλου το διδακτήριο είναι παλιό, διαθέτει πολλές αίθουσες, κάποια καλοριφέρ είχαν πρόβλημα και για να θερμανθεί ο χώρος χρειάζεται πολλή ώρα. Το αποτέλεσμα ήταν κάποιοι γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, τα μαθήματα να ξεκινούν από την τρίτη ώρα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι μαθητές παρακολουθούσαν τα μαθήματα φορώντας μπουφάν. Από χθες Δευτέρα προβήκαμε σε κάποιες ενέργειες για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με το ψύχος. Έτσι προσθέσαμε επιπλέον θερμαντικά σώματα και ανάψαμε το καλοριφέρ από το βράδυ της Κυριακής».

Ερωτηθείς, ποιο ήταν το αποτέλεσμα των χθεσινών παρεμβάσεων επισήμανε πως «οι μαθητές δεν διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη ζέστης, άρα οι παρεμβάσεις απέφεραν αποτέλεσμα. Μάλιστα μας έκανε εντύπωση που οι καθηγητές έβγαλαν και τα μπουφάν. Και θα παραμείνουμε σε αυτά τα μέτρα μέχρι τέλος εβδομάδας, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει παρεμβάσεις στο διδακτήριο και με την συνδρομή του Δήμου.
Στο σχολικό συγκρότημα φοιτούν 275 μαθητές του 4ου Γυμνασίου και 300 και πλέον μαθητές από το 4ο ΓΕΛ Βόλου, ενώ οι καθηγητές προσεγγίζουν τους 60.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το