Ελλάδα

Μέτρα ασφαλείας ενόψει 6ης Δεκέμβρη με 5.000 αστυνομικούς

Την 6η Δεκέμβρη, επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, φοβάται η Αστυνομία. Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα συμμετάσχουν στα μέτρα ασφαλείας, αντίστοιχα με εκείνα της 17ης Νοέμβρη.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η ΕΛΑΣ ανησυχεί ότι όσα γίνονται στη Γαλλία με τα “Κίτρινα Γιλέκα”, τα επεισόδια και οι καταστροφές, ίσως θα επηρεάσουν το κλίμα των συγκεντρώσεων για την επέτειο δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Το ενδιαφέρον των Αρχών έχουν τραβήξει και οι μαθητικές καταλήψεις για το Μακεδονικό, καθώς περίπου 40 σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη στην Αττική. Οι μαθητές θα συγκεντρωθούν από τις 12 το μεσημέρι και συνηθίζεται να παρεισφείουν σε αυτή τη συγκέντρωση ομάδες κουκουλοφόρων.

Η Αστυνομία μελετά και πιθανή αχίλλειο πτέρνα του… Αίαντα, καθώς φαίνεται να έχει πληροφορίες για σχέδιο καταστροφής του.
Το ανοικτό Πολυτεχνείο επίσης μπορεί να αποτελέσει ορμητήριο επιθέσεων.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και σην έδρα των ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Δευτέρας ομάδας περίπου 30 κουκουλοφόρων επιτέθηκε με περίπου 25 μολότοφ στην «έδρα» των ΜΑΤ και της Υ.Μ.Ε.Τ. στην Καισαριανή στην οδό Χϊου
Ειδικότερα, η μεγάλη ομάδα αγνώστων πέταξε τις βόμβες μολότοφ στην πρόσοψη του κτιρίου και με χαρακτηριστική άνεση αποχώρησαν σαν… κύριοι. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου, ενώ κάηκε και μία μοτοσυκλέτα. Σημειώνεται πως είναι η τρίτη φορά που η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων γίνεται στόχος «μπαχαλάκηδων», ωστόσο η χθεσινή επίθεση χαρακτηρίστηκε από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ως μία από τις «πιο σοβαρές», «πιο οργανωμένες» και «πιο επικίνδυνες».

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)
Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το