Τοπικά

«Μετωπική» στις σχέσεις της δημοτικής αρχής Βόλου με το Ορφανοτροφείο – Ζητεί εκλογές για να αναδειχθεί μια ικανή διοίκηση

«Μετωπική σύγκρουση» στις σχέσεις της δημοτικής αρχής Βόλου με τη νέα διοίκηση του Ορφανοτροφείου, με πρόεδρο τον Άγγελο Αγραφιώτη. Επτά μόλις μήνες μετά τις εκλογές, στις οποίες η δημοτική αρχή είχε κάνει «επίδειξη δύναμης» εκλέγοντας έξι από τα εννέα μέλη της νέας διοίκησης, ζητά εκ νέου εκλογές προκειμένου «να αναδειχθεί μια νέα διοίκηση ικανή και πρόθυμη να αρθεί στο ύψος που τα καθήκοντά της επιτάσσουν», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της.
Με αφορμή την υπόθεση μετακίνησης 15χρονης τροφίμου που φέρεται να αποπλανήθηκε, η δημοτική αρχή Βόλου καταγγέλλει «κάποιοι να χρησιμοποιούν το ίδρυμα, είτε για προσωπική προβολή και ιδιοτελείς στοχεύσεις, είτε για τη συγκάλυψη υποθέσεων του παρελθόντος» και ζητεί την άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για την προκήρυξη εκλογών. «Η περαιτέρω παραμονή της σημερινής διοίκησης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, « απλώς και μόνο επιτείνει τα προβλήματα και ζημιώνει τα συμφέροντα των ίδιων των παιδιών».
Η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου:
“Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή, ως εποπτεύουσα εκ του Νόμου Αρχή, τα όσα εξακολουθούν να διαδραματίζονται στο Ορφανοτροφείο του Βόλου και τα οποία δυστυχώς μόνο με την ύψιστης κοινωνικής σημασίας αποστολή του δεν συνάδουν.
Επειδή η αποστολή και αποκλειστικός σκοπός του ιδρύματος είναι η προστασία και η προσφορά σε ευαίσθητες παιδικές ψυχές, με ιδιαίτερες μάλιστα ανάγκες, και αντ’ αυτών βλέπουμε κάποιους να χρησιμοποιούν το ίδρυμα, είτε για προσωπική προβολή και ιδιοτελείς στοχεύσεις, είτε για τη συγκάλυψη υποθέσεων του παρελθόντος, καλούμε την πρόεδρο της Φιλοπτώχου Εταιρείας και τα μέλη του ΔΣ να προχωρήσουν σε άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για την προκήρυξη εκλογών, μέσω των οποίων θα αναδειχθεί μια νέα διοίκηση ικανή και πρόθυμη να αρθεί στο ύψος που τα καθήκοντά της επιτάσσουν.
Είναι φανερό πλέον στον καθένα ότι η περαιτέρω παραμονή της σημερινής διοίκησης απλώς και μόνο επιτείνει τα προβλήματα και ζημιώνει τα συμφέροντα των ίδιων των παιδιών, που υφίστανται τις παρενέργειες και δεν απολαμβάνουν αυτά που δικαιούνται”.
Υπενθυμίζεται ότι  αμέσως μετά τις εκλογές, η δημοτική αρχή Βόλου είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:
«Η Δημοτική Αρχή του Βόλου χαιρετίζει τη δημοκρατικά νεοεκλεγείσα διοίκηση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας – Ορφανοτροφείου και εύχεται κάθε επιτυχία στη δύσκολη αποστολή που αναλαμβάνει, προκειμένου να αναβαθμίσει τη λειτουργία του σημαντικού για την κοινωνία μας Ιδρύματος και να το καταστήσει πρότυπο για άλλα παρεμφερή.
Είναι προφανές ότι άμεση προτεραιότητα της νέας διοίκησης πρέπει να είναι η αξιοποίηση των οικονομικών πόρων του Ιδρύματος, χωρίς καμία υποχώρηση σε θέματα διαφάνειας, και με αδιαπραγμάτευτο κι αποκλειστικό στόχο την μεγαλύτερη δυνατή εκπλήρωση των σκοπών του Ιδρύματος προς όφελος των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτό.
Ο Δήμος Βόλου, παρά τις αθλιότητες και τις διχαστικές προσπάθειες από τους γνωστούς κύκλους της πόλης να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, δηλώνει απερίφραστα ότι θα σταθεί αρωγός στο έργο αυτό, αυστηρά στο πλαίσιο που ο Νόμος ορίζει, αφού είναι εποπτεύουσα αρχή, χωρίς οιαδήποτε παρέμβαση ή άλλου είδους εμπλοκή στη διοίκηση, όπως άλλωστε έπραξε μέχρι τώρα».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Εγκρίθηκαν επιδοτήσεις σε ακόμη 1.368 δικαιούχους

Εγκρίθηκε η καταβολή 3.431.336,24 ευρώ σε άλλους 1.368 δικαιούχους, οι οποίοι είχαν αιτηθεί επιδότησης, στο…

27 Δεκεμβρίου 2023

Κλειστός σήμερα ο Πύργος του Άιφελ – Απεργεί το προσωπικό

Ο Πύργος του Άιφελ, σύμβολο της πόλης του Παρισιού και ένα από τα μνημεία που…

27 Δεκεμβρίου 2023

Beyonce: Το πατρικό της σπίτι τυλίχτηκε στις φλόγες ανήμερα των Χριστουγέννων

Το σπίτι που μεγάλωσε η σούπερ σταρ Beyonce στο Χιούστον τυλίχτηκε στις φλόγες ανήμερα των…

27 Δεκεμβρίου 2023

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που γέφυρα κομματιάζεται από ορμητικό κύμα λασποβροχής

Προβλήματα σε δημόσιες υποδομές προκάλεσε στο πέρασμα της σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την Αργεντινή. Από…

27 Δεκεμβρίου 2023

Σάλος στην Κίνα: Πρωταθλητής του σκάκι… αφόδευσε σε μπανιέρα ξενοδοχείου – Αφαιρέθηκε ο τίτλος του

Ο πρωταθλητής του κινέζικου σκακιού, Yan Chenglong, έχασε τον τίτλο του μετά από καταγγελίες για…

27 Δεκεμβρίου 2023

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας (video)

Στην γενέτειρα του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας γράφτηκε σήμερα ο επίλογος για τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Βασίλη…

27 Δεκεμβρίου 2023