Τοπικά

Μεθοδεύσεις και αποκλεισμούς στο 43ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλει η ΔΑΣ

DSCN2940

Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε η παράταξη της ΔΑΣ-ΟΤΑ στο 43ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ πετυχαίνοντας να ενισχύσει τα ποσοστά και τις έδρες στο Γενικό Συμβούλιο, σε σχέση με το 2009. Σημειώνεται ότι η παράταξη είχε αποχωρήσει από το Συνέδριο του 2012, διαμαρτυρόμενη για τον αποκλεισμότων αντιπροσώπων 18 Σωματείων, από την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ .

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, τα μέλη της παράταξης στη Μαγνησία επέκριναν τις άλλες παρατάξεις ότι προχώρησαν σ’ ένα “κατ’ όνομα Συνέδριο, μακριά από τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους”, ενώ κατήγγειλαν ότι υπήρξε και πάλι αποκλεισμός αντιπροσώπων και τραμπουκισμοί, σε μια προσπάθεια να μην γίνει συζήτηση για το ποιος ευθύνεται για τα προβλήματα των εργαζομένων.

Ειδικότερα, κατήγγειλαν ότι νομιμοποιήθηκαν αντιπρόσωποι που βγήκαν με διπλοψηφίες, αποκλείστηκε το σωματείο της Ικαρίας, αποκλείστηκαν αντιπρόσωποι των σωματείων στους Δήμους Αγίου Νικολάου Κρήτης και Φωκίδας, ρυθμίστηκαν οικονομικές υποχρεώσεις μόνο όσων σωματείων βόλευε τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ κ.α.

“Τίποτα δεν έγινε τυχαία. Από την αρχή μέχρι το τέλος του Συνεδρίου έδρασαν μεθοδευμένα για να μην αποκαλυφθούν οι ιδεολογικές και πολιτικές συγκλίσεις των παρατάξεων του παλιού και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που έχουν κοινή περπατησιά στο δρόμο της στήριξης και της νέας συγκυβέρνησης, της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της Ε.Ε.”, τόνισαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τα στελέχη της Μαγνησίας.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ακομη δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου στη Μαγνησία, τόνισαν ότι τεχνηέντως καθυστέρησαν στη συγκρότηση του Δ.Σ., περιμένοντας τις εξελίξεις στην Ομοσπονδία. Τέλος επανέλαβαν τη θέση του για αντιπροσωπευτικό αναλογικό Διοικητικό Συμβούλιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το