Ελλάδα

Meteo: Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης τη Δευτέρα

Kαιρός: Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης αναμένεται σήμερα Δευτέρα στη χώρα μας, με βάση το προγνωστικό μοντέλο WRF-CHEM του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Το φαινόμενο οφείλεται στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία, η οποία ευνοεί τη δημιουργία ισχυρών ανέμων νότιας διεύθυνσης. Το κύμα σκόνης αναμένεται να επηρεάσει ακόμα και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ μείωση των συγκεντρώσεων της σκόνης αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας.

Σήμερα Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους σε όλη τη χώρα, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νησιωτικές αλλά και σε παράκτιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα οκτώ μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, η θερμοκρασία που θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 6 έως 12, στη Θράκη από 10 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 13, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 19, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 14 και στην Κρήτη από 8 έως 16.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές έως ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5, από το απόγευμα όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 4 έως 6 και τοπικά έως 7 με 8 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και από το μεσημέρι έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, όμως σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται βροχές, που από το πρωί έως το απόγευμα θα είναι ισχυρότερες. Τις ίδιες ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως έως το πρωί θα γίνουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ζήτησε από οδηγό Uber να του βρει πληρωμένο δολοφόνο για να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του

Ανδρας από την Κένυα συνελήφθη στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι προσπάθησε να…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Ανεξέλεγκτα τα ποτά «μπόμπες» στις γιορτές – Εργαστήριο νόθευσης

Μπροστά σε εκατοντάδες μπουκάλια αλκοόλ και πολλά λίτρα άγνωστης προέλευσης αλκοολούχου, διάφανου υγρού βρέθηκαν οι…

26 Δεκεμβρίου 2023

Δύο φωτιές στα Φαναράκια – Σε σκάφος στην παραλία και σε δένδρο στον Αγ. Κωνσταντίνο

Σε δύο συμβάντα κλήθηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου στη διάρκεια της εκδήλωσης για…

26 Δεκεμβρίου 2023

Φωτιά σε δένδρα στη Ζαγορά

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα σε δένδρα στην περιοχήτης Ζαγοράς. Η Π.Υ. Βόλου ενημερώθηκε στι 17.45…

26 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο – Έπαιξαν μπουζούκι και τραγούδησαν «δεν πάω πουθενά»

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, στην κηδεία του Βασίλη Καρρά, στον Ιερό Ναό…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ο Σούνακ α λα «Μόνος στο Σπίτι» στη Downing Street – Το βίντεο ανήμερα των Χριστουγέννων

Σαν άλλος… Κέβιν Μακάλιστερ από την αγαπημένη ταινία «Μόνος στο Σπίτι» εμφανίστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός,…

26 Δεκεμβρίου 2023