Άρθρα

Μετεκλογικά συμπεράσματα για τους ενοίκους της τροχοβίλας «ευτυχία»

Του Απόστολου Παντσά 

Οι εκλογές τελείωσαν … κατά ένα περίεργο τρόπο όλοι μα όλοι είναι ευχαριστημένοι….
Η Νέα Δημοκρατία κατέκτησε το μείζον αντικείμενο του πόθου της , την εξουσίας και τη διαχείριση της με ότι και όσα αβαντάζ παρέχει αυτή. Από αύριο η Αλίκη- Κυριάκος θα ξαναταξιδέψει στη χώρα των θαυμάτων , αυτή τη φορά όχι ως απλός υπουργός αλλά ως πρωθυπουργός δηλαδή ο τα πάντα πληρών. Εδώ θα είμαστε να τον δούμε να τον κρίνουμε χωρίς καμία προκατάληψη ευελπιστώντας ότι τα λάθη των προηγουμένων, οι αστοχίες τους και η απαξίωση της καθημερινότητας του πολίτη θα αποτελεί καθοδηγητικό στοιχείο των επιλογών του. Η ελληνική κοινωνία έχει χάσει απέραντο χρόνο για να στοιχειοθετεί ελπίδες βασισμένες στην αποτυχία του παρόντος και στην αριστουργηματική ικανότητα του …επόμενου !! Αν θέλει κάτι αυτή η έρμη κοινωνία …το θέλει σήμερα..όχι στην επόμενη ζωή..
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι ήρθε για να μείνει και ότι η επιστροφή στο 3% θα μένει όνειρο απατηλό για όλους τους αντιπάλους του. Κατά κάποιο τρόπο με αυτό το ποσοστό λαμβάνει συγχωροχάρτι για μια απίθανη σειρά από λάθη , παραλείψεις, ανοργανωσιά, οίηση εξουσίας, άγνοια κινδύνου , προχειρολογία και αδιαφορία για μείζονα θέματα της τοπικής αλλά και της ελληνικής κοινωνίας. Η μπάλα είναι στα πόδια Τσίπρα και στην μικρή περιοχή των αντιπάλων όσο κι αν νομίζουν ότι το ματς έληξε. Το μάτς μόλις άρχισε γιατί το επίδικο διάστημα δεν ήταν η περασμένη τετραετία αλλά η επόμενη και αν με καθαρό και αυτοκριτικό μάτι δει και τα πεπραγμένα του ( των ) και το αποτέλεσμα εύκολα θα χαράξει τον οδικό χάρτη για την πολιτική του ( πλέον ) καταξίωση. Θα ξεφύγει από τον άχαρο ρόλο του σε ένα παιχνίδι κυβερνητισμού και ισορροπιών ανάμεσα σε γραφικούς, αδαείς, αγνώμονες και ίσως κολλημένους σε αρχεγονικά αριστερά πρότυπα όπως ήταν η τετραετία που πέρασε στην οποία κάθε μέρα δεν ήξερε τι του ξημέρωνε .
Το ΚΙΝΑΛ υπερέβη το 7,7% των ευρωεκλογών και άρα αντέχει ακόμη πάνω στο σκοινί και έχει ακόμη μια τετραετία να ομφαλοσκοπεί περιπαθώς.
Οι γραφικοί , διαμοιράζοντας τα ψηφαλάκια-ιμάτια των προηγούμενων γραφικών μπήκαν στην Βουλή και έτσι η Fun zone της έχει μεν άλλους πρωταγωνιστές αλλά μπορεί να είναι και καλύτεροι.
Μαύρο δάκρυ ρίχνει μόνον η Χρυσή Αυγή για το αποτέλεσμα αλλά έτσι είναι η ζωή …καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια και όταν τα λάχανα είναι τόσο …τοξικά τα παραπούλια έρχονται πιο γρήγορα .
Σε τελική ανάλυση οι ψηφοφόροι χάρισαν ευχάριστα συναισθήματα στους περισσότερους από τους ενοίκους της τροχοβίλας « ΕΥΤΥΧΙΑ» που με θέα τη θάλασσα , μέσα σε έναν ατελείωτο αγρό από παπαρούνες συνεχίζει να έχει σε πρώτο πλάνο τα πολύχρωμα παλούκια της .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το