ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από τον Ζορμπά…

Οι εικόνες της ημέρας

Σουρεάλ

Παραπολιτικά

Διπλά ψηφοδέλτια της ΝΔ

Παραπολιτικά

Φόροι…

Παραπολιτικά

Ανάγκη για νοσηλευτές

Παραπολιτικά

Μάχες για τις θέσεις

Παραπολιτικά

Άρθρα

Μετεκλογικά συμπεράσματα για τους ενοίκους της τροχοβίλας «ευτυχία»

Του Απόστολου Παντσά 

Οι εκλογές τελείωσαν … κατά ένα περίεργο τρόπο όλοι μα όλοι είναι ευχαριστημένοι….
Η Νέα Δημοκρατία κατέκτησε το μείζον αντικείμενο του πόθου της , την εξουσίας και τη διαχείριση της με ότι και όσα αβαντάζ παρέχει αυτή. Από αύριο η Αλίκη- Κυριάκος θα ξαναταξιδέψει στη χώρα των θαυμάτων , αυτή τη φορά όχι ως απλός υπουργός αλλά ως πρωθυπουργός δηλαδή ο τα πάντα πληρών. Εδώ θα είμαστε να τον δούμε να τον κρίνουμε χωρίς καμία προκατάληψη ευελπιστώντας ότι τα λάθη των προηγουμένων, οι αστοχίες τους και η απαξίωση της καθημερινότητας του πολίτη θα αποτελεί καθοδηγητικό στοιχείο των επιλογών του. Η ελληνική κοινωνία έχει χάσει απέραντο χρόνο για να στοιχειοθετεί ελπίδες βασισμένες στην αποτυχία του παρόντος και στην αριστουργηματική ικανότητα του …επόμενου !! Αν θέλει κάτι αυτή η έρμη κοινωνία …το θέλει σήμερα..όχι στην επόμενη ζωή..
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι ήρθε για να μείνει και ότι η επιστροφή στο 3% θα μένει όνειρο απατηλό για όλους τους αντιπάλους του. Κατά κάποιο τρόπο με αυτό το ποσοστό λαμβάνει συγχωροχάρτι για μια απίθανη σειρά από λάθη , παραλείψεις, ανοργανωσιά, οίηση εξουσίας, άγνοια κινδύνου , προχειρολογία και αδιαφορία για μείζονα θέματα της τοπικής αλλά και της ελληνικής κοινωνίας. Η μπάλα είναι στα πόδια Τσίπρα και στην μικρή περιοχή των αντιπάλων όσο κι αν νομίζουν ότι το ματς έληξε. Το μάτς μόλις άρχισε γιατί το επίδικο διάστημα δεν ήταν η περασμένη τετραετία αλλά η επόμενη και αν με καθαρό και αυτοκριτικό μάτι δει και τα πεπραγμένα του ( των ) και το αποτέλεσμα εύκολα θα χαράξει τον οδικό χάρτη για την πολιτική του ( πλέον ) καταξίωση. Θα ξεφύγει από τον άχαρο ρόλο του σε ένα παιχνίδι κυβερνητισμού και ισορροπιών ανάμεσα σε γραφικούς, αδαείς, αγνώμονες και ίσως κολλημένους σε αρχεγονικά αριστερά πρότυπα όπως ήταν η τετραετία που πέρασε στην οποία κάθε μέρα δεν ήξερε τι του ξημέρωνε .
Το ΚΙΝΑΛ υπερέβη το 7,7% των ευρωεκλογών και άρα αντέχει ακόμη πάνω στο σκοινί και έχει ακόμη μια τετραετία να ομφαλοσκοπεί περιπαθώς.
Οι γραφικοί , διαμοιράζοντας τα ψηφαλάκια-ιμάτια των προηγούμενων γραφικών μπήκαν στην Βουλή και έτσι η Fun zone της έχει μεν άλλους πρωταγωνιστές αλλά μπορεί να είναι και καλύτεροι.
Μαύρο δάκρυ ρίχνει μόνον η Χρυσή Αυγή για το αποτέλεσμα αλλά έτσι είναι η ζωή …καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια και όταν τα λάχανα είναι τόσο …τοξικά τα παραπούλια έρχονται πιο γρήγορα .
Σε τελική ανάλυση οι ψηφοφόροι χάρισαν ευχάριστα συναισθήματα στους περισσότερους από τους ενοίκους της τροχοβίλας « ΕΥΤΥΧΙΑ» που με θέα τη θάλασσα , μέσα σε έναν ατελείωτο αγρό από παπαρούνες συνεχίζει να έχει σε πρώτο πλάνο τα πολύχρωμα παλούκια της .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το