Τοπικά

Μεταξύ Καρτάλειου και κτιρίου Αποστόλου μετακινούνται εδώ και 12 χρόνια οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου 

Αναγκασμένοι να διασχίσουν μερικά τετράγωνα για να κάνουν τα μαθήματα στην πληροφορική είναι οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου το οποίο εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει σημαντικά κτιριακά προβλήματα που δυστυχώς παραμένουν ανεπίλυτα.
Το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου ήταν και χθες κλειστό λόγω κατάληψης από τους μαθητές. Επιπλέον δεν λειτούργησαν το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και το ΕΠΑΛ Βελεστίνου. Το κύμα καταλήψεων που εκδηλώθηκε στα Γυμνάσια, τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας τη Δευτέρα, κόπασε χθες και από τα 25 σχολεία που ήταν κλειστά, απέμειναν τρία.
Ένα από αυτά, όπως προαναφέρθηκε, είναι και το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, όπου οι μαθητές θέτουν ως άμεση προτεραιότητα την επίλυση των κτιριακών ζητημάτων.
«Οι μαθητές έχουν δίκαιο σε αυτό το αίτημά τους, αλλά η επίλυσή τους δεν μπορεί να γίνει άμεσα» δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Κατσαβριάς και συμπλήρωσε πως «για να αντιμετωπιστεί το κτηριακό ζήτημα θα πρέπει να ανεγερθεί ένα νέο διδακτήριο και να ανακαινιστεί το νεοκλασικό κτίριο του Αποστόλου, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια ενημέρωση από τον Δήμο για το τι θα γίνει».

Στο σχολείο φοιτούν 180 μαθητές οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να παρακολουθούν τα μαθήματα σε τέσσερα διαφορετικά κτίρια. Στο κεντρικό κτίριο του σχολείου, σε δύο λυόμενες αίθουσες, στο νεοκλασικό κτίριο Αποστόλου και στο Καρτάλειο Διδακτήριο, όπου εκεί βρίσκονται τέσσερα εργαστήρια πληροφορικής.
«Σχεδόν όλοι οι μαθητές του σχολείου αναγκάζονται να μετακινούνται από το κτίριο Αποστόλου και να μεταβαίνουν στο Καρτάλειο διδακτήριο για να κάνουν εκεί τα μαθήματα πληροφορικής αλλά και να διεξάγουν στους υπολογιστές τις διάφορες έρευνες, καθότι ένα επαγγελματικό λύκειο έχει άμεση σχέση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η κατάσταση αυτή ισχύει από το 2006, δηλαδή για δώδεκα χρόνια οι μαθητές είναι στον δρόμο» τόνισε ο κ. Κατσαβριάς και πρόσθεσε πως «είναι άξιο αναφοράς πώς αυτό το σχολείο καταφέρνει και επιβιώνει έχοντας σημαντικές επιτυχίες παρά τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που έχει».

Σύμφωνα με τον ίδιο επείγει ο ελαιοχρωματισμός του σχολείου που έχει να γίνει εδώ και περίπου δέκα χρόνια.
Το ζήτημα είναι πότε θα ξεκινήσει η ανέγερση ενός νέου διδακτηρίου σε οικόπεδο το οποίο βρίσκεται από την πίσω πλευρά του κτιρίου Αποστόλου.
Στο σχολείο φοιτούν φέτος και πρόσφυγες που ανέρχονται στους δέκα, ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθούν.
Οι τομείς πληροφορικής και οικονομίας λειτουργούν στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το