Κόσμος

Μετατρέπει σε έργα τέχνης τα βρώμικα αυτοκίνητα (photos)

Σας ενοχλεί η θέα ενός βρώμικου αυτοκίνητου; Προσβάλλει την αισθητική σας; Καιρός να αναθεωρήσετε. Εκεί που κάποιος βλέπει μια βρώμικη επιφάνεια αυτοκινήτου, κάποιος άλλος βλέπει έναν καμβά για καλλιτεχνική δημιουργία. Και αν ζείτε στη Μόσχα, το αυτοκίνητό σας μπορεί να γίνει στόχος ενός τέτοιου «βανδαλισμού».

Ο Ρώσος εικονογράφος Νικίτα Γκόλουμπεφ θέλει να περιλάβει βρώμικα οχήματα και να τα μετατρέψει σε έργα τέχνης δρόμου. Στο παρελθόν ο Νικίτα επιδόθηκε στη ζωγραφική, στο σχέδιο, σε φηφιακή τέχνη. Τώρα, έχει αφοσιωθεί στην τέχνη του εφήμερου.

Η τέχνη δρόμου είναι εξ ορισμού τέχνη του εφήμερου, υπόκειται στις διαθέσεις του καιρού, στις διαθέσεις ιδιοκτητών ακινήτων (στις επιφάνειες των οποίων φιλοξενούνται τα έργα). Η τέχνη δρόμου του Γκόλουμπεφ είναι το πιο εφήμερο «εφήμερο», μιας κι ένα πλυντήριο αυτοκινήτων ή απλώς μια μάνικα θα τη σβήσει για πάντα.

Πάντως, αν δεν ενδιαφέρεστε και τόσο για το «καθαρό πρόσωπο» του οχήματός σας, ή μάλλον αν ενδιαφέρεστε να είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα η όψη του, ο άνθρωπός σας είναι ο Νικίτα Γκόλουμπεφ!

Κι αν κάποιος σας κακοχαρακτηρίσει για το βρώμικο αμάξι σας, απαντήστε ότι ενδιαφέρεστε για τους καλλιτέχνες δρόμου (προσφέροντάς τους «καμβά» για τα έργα τους).

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το