Τοπικά

Μετατόπιση πεσσού στις Νέες Παγασές και λειτουργία Ειδικού ΙΕΚ   

pesos

Ικανοποιητικά αποτελέσματα που αφορούν τη λύση του θέματος των πεσσών στις Νέες Παγασές,  τη λειτουργία ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής και  Πειραματικού Νηπιαγωγείου –  Δημοτικού Σχολείου, καθώς  και Σχολών Εμπορικού Ναυτικού, είχε η διήμερη επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα της Αντιδημάρχου Παιδείας  και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή, στο πλαίσιο επαφών με υπευθύνους στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση με τον προϊστάμενο Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων, Δημοσθένη Σβολόπουλο, η κ. Τοκαλή απέσπασε τη δέσμευση για άμεση υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Βόλου και Υπουργείου Πολιτισμού για την εκπόνηση της μελέτης και τη μετατόπιση του πεσσού στις Ν.Παγασές.

Στη συνάντηση της με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δημήτρη Ζέρβα, συζητήθηκε η προοπτική λειτουργίας Πειραματικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο Βόλο καθώς και η διερεύνηση της προοπτικής λειτουργίας Σχολών Εμπορικού Ναυτικού, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων.

Επιπλέον, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γ.Μποντού – Τοκαλή συζήτησε θέματα σχετικά με τις ειδικότητες και τη λειτουργία του ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής το Σεπτέμβριο του 2015 στη συνάντηση με το Διευθυντή Διοικητικού και Οικονομικού Τομέα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης,  Παναγιώτη Καπούλα.  Διασφαλίστηκε επίσης η συνέχιση των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης που με επιτυχία πραγματοποιούνται στο Δήμο Βόλου.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της ημερίδας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, στην οποία η Αντιδήμαρχος παραβρέθηκε με την προϊσταμένη Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Βόλου, Κατερίνα Ρηγούλια, θα κοινοποιηθούν από την κ.Μποντού στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το