Αθλητισμός

Μετατίθεται για το τέλος της εβδομάδας η τηλεδιάσκεψη στη Σούπερ Λιγκ – Θα λάβει μέρος και η ΠΑΕ Βόλος

Στο τέλος της εβδομάδας θα γίνει τελικά η τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Σούπερ Λιγκ (αρχικά ήταν προγραμματισμένη να γίνει χθες), προκειμένου να εξεταστούν τα σενάρια για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Δεν έχουν ενημερωθεί όλες οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας για την τηλεδιάσκεψη- με βάση τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας και υγιεινής λόγω του κορωνοϊού- και το πιο πιθανό είναι αυτή να διεξαχθεί προς το τέλος της εβδομάδας. Δεν έχει φιξαριστεί, εντούτοις, η ημερομηνία και η ώρα.

Αποκλειστικό θέμα της συζήτησης είναι το μέλλον του πρωταθλήματος και τα διαφορετικά σενάρια που θα εξεταστούν σχετικά με την επανέναρξή του.
Άλλωστε όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο δεν μπορεί να προσδιοριστεί χρονικά η επιστροφή στη δράση.
Και πώς να γίνει άλλωστε; Ο κορωνοϊός βρίσκεται σε έξαρση, αφήνοντας χιλιάδες νεκρούς παγκοσμίων προσβάλλοντας τόσους ανθρώπους.
Φυσικά η συζήτηση για επανέναρξη του πρωταθλήματος-των πλέι οφ και των πλέι άουτ-ξεκινά χρονικά από το Μάιο, αλλά φυσικά δεν αναμένεται να ληφθεί απόφαση.
Ήδη οι προθεσμίες των προληπτικών μέτρων ασφαλείας-αναστολή αγωνιστικής δράσης-όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο των κόσμο πηγαίνουν ολοένα και προς τα πίσω χρονικά.
Σε αντίθεση με ό,τι γίνεται στο μπάσκετ (που τα πρωταθλήματα διακόπτονται οριστικά το ένα μετά το άλλο), οι ευρωπαϊκές λίγκες του ποδοσφαίρου έχουν σχηματίσει κοινό μέτωπο, με ορίζοντα τη συνέχιση των πρωταθλημάτων και την ολοκλήρωσή τους, όποτε αυτό κι αν καταστεί εφικτό.

Στην ΠΑΕ Βόλος το πρόβλημα είναι εξίσου μεγάλο, καθώς έχουν… νεκρώσει τα πάντα και η ομάδα κλείνει ένα μήνα από το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε για το πρωτάθλημα, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές, το μεγαλύτερο πρόβλημα το βιώνουν οι ξένοι παίκτες, οι οποίοι βρίσκονται- οι περισσότεροι- μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Κι αυτό, καθώς όλοι παραμένουν στον Βόλο, παρακολουθώντας και αυτοί τις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τον κορωνοϊό. Ιδιαίτερα οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές της ομάδας (Μουνίθ, Κάσες, Τσίκα, Γκουαροτσένα) ανησυχούν για τους δικούς τους, καθώς η Ισπανία πλήττεται σε μεγάλο βαθμό από τον κορωνοϊό (η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη μετά την Ιταλία), με τα θύματα να είναι εκατοντάδες καθημερινά.

Όλοι οι παίκτες, πάντως, φροντίζουν να τρέχουν καθημερινά μόνοι τους κάποια χιλιόμετρα, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, καθώς η μετακίνηση για άθληση, ως γνωστόν, επιτρέπεται. Παράλληλα, συνεχίζουν να εφαρμόζουν το πρόγραμμα προπονήσεων στο σπίτι, που τους έχει δώσει η τεχνική ηγεσία, προκειμένου να μην χάσουν τελείως την επαφή με την προπόνηση, εξαιτίας της καραντίνας που έχουν μπει, λόγω του κορωνοϊού.

Είναι λογικό να υπάρχει σε όλους ανησυχία για το τι θα ισχύσει με τα συμβόλαια, καθώς η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, επιφέρει οικονομικό μαρασμό στις ομάδες, οι οποίες είναι δύσκολο να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, όταν δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αυτή την στιγμή σε ποια από τα προσδοκόμενα έσοδα μπορούν να υπολογίζουν. Η παύση πληρωμών δεν συμβαίνει μόνο στα τηλεοπτικά έσοδα, αλλά και από τους υπόλοιπους χορηγούς. Οι περισσότεροι σύλλογοι της Σούπερ Λιγκ, μεταξύ αυτών και η ΠΑΕ Βόλος, λειτουργούν κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μέσω των εσόδων τους και βλέπουν να μην μπαίνουν στο ταμείο έσοδα από τηλεοπτικά και χορηγούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το