Αθλητισμός

Μετάλλια από Ιωαννίδη και Χατζηεφραιμίδου – Η Νίκη κορυφαίος επαρχιακός σύλλογος στην κολύμβηση

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στην κολύμβηση. Τα αποτελέσματα ενοποιήθηκαν από την ΚΟΕ και σύμφωνα με αυτά οι Ευτυχία Ιωαννίδη και η Μαρία Χατζηεφραιμίδου κατέκτησαν από ένα χάλκινο μετάλλιο. Μεγάλη η επιτυχία για τα δύο κορίτσια, όπως και για τον σύλλογό τους, τη Νίκη, η οποία κατατάχθηκε 16η σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί και επίσημα τον κορυφαίο σύλλογο της περιφέρειας στην open κατηγορία.

Η Νίκη Βόλου αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στην κολύμβηση και εκτός των ηλικιακών Πανελληνίων πρωταθλημάτων, το έδειξε και σε αυτό των ανδρών-γυναικών. Η οκταμελής ομάδα της, που μετείχε στους αγώνες της Θεσσαλονίκης, τα πήγε περίφημα παρότι αποτελούταν από εφήβους, νεάνιδες και κορασίδες.
Οι «κυανόλευκοι» βρέθηκαν στην 16η θέση της γενικής κατάταξης, μεταξύ 52 σωματείων που βαθμολογήθηκαν. Συγκέντρωσαν 101 πόντους που ήταν οι περισσότεροι από κάθε άλλον επαρχιακό σύλλογο. Μπροστά από τη Νίκη στην βαθμολογία βρέθηκαν μόνο ομάδες από Αττική και Θεσσαλονίκη. Εδώ να σημειώσουμε την καλή παρουσία και των αθλητών του ΝΟΒΑ, που έφεραν τον σύλλογό τους στην 25η θέση με 52 βαθμούς.
Μάλιστα στους άνδρες, Νίκη και ΝΟΒΑ ισοβάθμησαν στην 18η θέση, έχοντας από 29 βαθμούς, ενώ στην κατάταξη των γυναικών βρίσκουμε τη Νίκη στην 10η θέση με 72 βαθμούς και τον ΝΟΒΑ στην 26η με 23 βαθμούς.

Η Μαρία Χατζηεφραιμίδου

Όσον αφορά τις ατομικές διακρίσεις, δεν χωρά αμφιβολία πως η κατάκτηση χάλκινων μεταλλίων από τις Μαρία Χατζηεφραιμίδου και Ευτυχία Ιωαννίδη συνιστά τεράστια επιτυχία. Τα δύο κορίτσια χρειάστηκε να κάνουν υπέρβαση. Βγήκαν πρώτες στις κούρσες που έδωσαν στη Θεσσαλονίκη και μετά την ενοποίηση των αποτελεσμάτων βρέθηκαν στην 3η θέση.
Έτσι, η Μαρία Χατζηεφραιμίδου, που ηλικιακά είναι νεάνιδα, παίρνει το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μικτή ατομική γυναικών με χρόνο 02.22.89. Το χρυσό καταλήγει στην Νικολέτα Παυλοπούλου του Ωκεανού και το ασημένιο στην Ιωάννα Σαχά της Γλυφάδας.
Στο ίδιο αγώνισμα η κορασίδα Ευτυχία Ιωαννίδη ήταν 4η, ενώ την ίδια θέση πήρε στα 200 ύπτιο. Όμως το μετάλλιο δεν της ξέφυγε στο αγώνισμα των 400 Μ.Α. γυναικών. Το χάλκινο είναι δικό της με επίδοση 05.03.89. Καλύτερους χρόνους είχαν μόνο η 1η Ηλέκτρα Λεμπλ του Ολυμπιακού και η 2η Γεωργία Κυριακοπούλου του Παλαιού Φαλήρου.
Εξαιρετική παρουσία είχαν στους αγώνες και τα υπόλοιπα παιδιά της Νίκης, αφού χάρισαν πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα. Αυτοί είναι οι: Θοδωρής Λάιος, Δημήτρης Αναστασάκης, Γιάννης Κοντοβάς, Αλέξανδρος Μιαρίτης, Παναγιώτης Μητσόπουλος και Κέλλυ Διαμαντοπούλου. Με ανακοίνωσή της η Νίκη συγχαίρει τους αθλητές και τον προπονητή τους Ευστάθιο Μέμο.
Από τους αθλητές του ΝΟΒΑ καλύτερα τα πήγε ο Γιώργος Βελιάδης. Προσέφερε αρκετούς βαθμούς στην ομάδα του, ενώ «άγγιξε» και το μετάλλιο στο αγώνισμα των 100 μέτρων πεταλούδα των ανδρών, αφού κατατάχθηκε στην 4η θέση.

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός
Όπως αναμενόταν, ο Ολυμπιακός Πειραιώς αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην κολύμβηση. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι του χώρου, φτάνοντας τους 25 συνεχόμενους τίτλους, ενώ συνολικά έχουν κατακτήσει τα 61 από τα 89 Πανελλήνια πρωταθλήματα.
Στη γενική βαθμολογία ο Ολυμπιακός συγκέντρωσε 1.256,5 βαθμούς, έναντι 864 πόντων του Παλαιού Φαλήρου και 656,5 του ΠΑΟΚ. Στους άνδρες ο Ολυμπιακός έχει 631 πόντους και ακολουθούν Παλαιό Φάληρο με 422 και ΠΑΟΚ με 392,5, ενώ στις γυναίκες είναι πάλι πρώτος ο Ολυμπιακός με 625,5 βαθμούς, με το Παλαιό Φάληρο να είναι στη δεύτερη θέση με 442 και το Κολέγιο Ντερή στην τρίτη με 284.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το