Κόσμος

Μετάλλαξη Όμικρον: Η Κίνα επιταχύνει την ανάπτυξη εμβολίων για τη συγκεκριμένη παραλλαγή

Η Κίνα επιταχύνει την έρευνα και την ανάπτυξη εμβολίων της COVID-19 που στοχοποιούν την παραλλαγή Όμικρον.

Αυτό δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας, εν μέσω ανησυχιών μεταξύ επιστημόνων σε όλο τον κόσμο ότι μπορεί να εξαπλωθεί πιο γρήγορα από άλλα στελέχη. Έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στην ηπειρωτική Κίνα.

«Προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς στην έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων συγκεκριμένα για την Όμικρον με βάση διαφορετικές τεχνολογίες», δήλωσε στο κρατικό δίκτυο CCTV ο Τζενγκ Τζονγκγουέι, που είναι επικεφαλής της ομάδας η οποία έχει επιφορτιστεί με την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της COVID-19 στην Κίνα.

Τα πιθανά εμβόλια κατά της Όμικρον ίσως να μην χρησιμοποιηθούν εν τέλει, αλλά ήταν απαραίτητο για την Κίνα να προχωρήσει σε αυτού του είδους την προετοιμασία, δήλωσε ο Τζενγκ.

Δεν υπάρχουν ακόμα ισχυρά στοιχεία για το εάν η Όμικρον διαφεύγει της ανοσίας των εμβολίων αλλά τα περισσότερα διαθέσιμα εμβόλια αναμένεται ότι θα βοηθούν να μειωθεί η σοβαρή νόσηση και ο θάνατος, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η κινεζική εταιρία εμβολίων Sinovac Biotech ανακοίνωσε ότι εξετάζει εάν τα εμβόλιά της είναι αποτελεσματικά έναντι της Όμικρον ή εάν χρειάζεται να αναπτύξει νέα σκευάσματα.

Η Κίνα δεν έχει ακόμα εγκρίνει εμβόλια κατά της COVID-19 που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό και χρησιμοποιεί αρκετά εγχώριας παρασκευής σκευάσματα για το πρόγραμμα ανοσοποίησης του πληθυσμού της.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το