Ελλάδα

Μετάλλαξη Δέλτα: Απειλεί η Μέρκελ με καραντίνα σε Γερμανούς τουρίστες από Ελλάδα

H κόντρα στη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ Γερμανίας – Γαλλίας και μεσογειακών χωρών συνεχίζεται. Αφορμή είναι η ταχύτατη εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, σε συνδυασμό με το άνοιγμα χωρών όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, σε εμβολιασμένους τουρίστες, με εμβόλια που δεν έχουν εγκριθεί από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων.

Στη Γερμανία υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα αφού, μέσα σε μία εβδομάδα, διπλασιάστηκε το ποσοστό των κρουσμάτων με την εν λόγω μετάλλαξη. Η Άγκελα Μέρκελ φοβάται το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown που θα έχει επιπτώσεις και στην οικονομία.

Όμως υπάρχουν και σκέψεις, εάν επιδεινωθεί η κατάσταση με τη μετάλλαξη Δέλτα να υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα και η Ελλάδα να γίνει «πορτοκαλί» για τους Γερμανούς.

Η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται ιδιαίτερα προβληματισμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σύνοδο Κορυφής υπήρξε σκληρό παρασκήνιο και αντιπαράθεση, με την ίδια να ασκεί κριτική στην Ελλάδα και σε άλλες μεσογειακές χώρες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στις πύλες εισόδου αλλά και για την αναγνώριση των εμβολίων που δεν έχουν την έγκριση της ΕΕ, όπως το ρωσικό και το κινεζικό.

«Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι, όταν κάποιος έχει εμβολιαστεί με άλλα εμβόλια, για παράδειγμα το Sputnik, και ταξιδεύει στην Ελλάδα, εκεί πραγματοποιούνται επιπλέον έλεγχοι», δήλωσε η Μέρκελ από τις Βρυξέλλες.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το