Ελλάδα

Τα χιονοδρομικά κέντρα φέρνουν την άρση της απαγόρευσης στις μετακινήσεις εκτός νομού

Μπορεί από σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, να άρχισε η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων – κέντρων αισθητικής και των ΚΤΕΟ, ωστόσο κάποιες δραστηριότητες και δυνατότητες παραμένουν ακόμη «στον πάγο» μέχρι νεωτέρας. Μεταξύ αυτών και η μετακίνηση εκτός νομού, για την οποία σημαντικό ρόλο φαίνεται πως θα διαδραματίσουν τα χιονοδρομικά κέντρα.

Για το ζήτημα αυτό, τη μετακίνηση εκτός νομού, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας σήμερα στο Mega, δήλωσε απερίφραστα πως τουλάχιστον για τις επόμενες δυο βδομάδες δεν θα επιτραπεί. Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ τα εξής: «Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση εκτός νομού».

Όσα ισχύουν μέχρι σήμερα
Μέχρι σήμερα, η μετακίνηση εκτός νομού δεν επιτρέπεται, με μόνη εξαίρεση τους λόγους εργασίας και υγείας. «Κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί από νομό σε νομό» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση για τη μερική άρση των μέτρων, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00, ενώ σε αυτό το διάστημα οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας, λόγους υγείας και βόλτα με κατοικίδιο σε κοντινή απόσταση από τη μόνιμη κατοικία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το