Ελλάδα

Μετακίνηση εκτός νομού: «Παράθυρο» για Πάσχα στο χωριό με self test

«Παράθυρο» για Πάσχα στο χωριό με εισιτήριο τα self test φαίνεται να εξετάζουν οι ειδικοί και αν τελικά το αποφασίσουν, θα ανοίξει η μετακίνηση εκτός νομού με αυτοκίνητο και πιθανότατα και με πλοίο.

Αν, φυσικά, η εστίαση παραμείνει κλειστή και το Πάσχα, η μετακίνηση εκτός νομού στα χωριά είναι πολύ πιθανό να επιτραπεί, εφαρμόζοντας πάντα τα μέτρα κατά του κορονοϊού και έπειτα από self test. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο, καθώς ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, οι λοιμωξιολόγοι παίρνουν τις αποφάσεις τους. Απόδειξη αυτού είναι ότι εκτάκτως οι ειδικοί αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Για την πορεία της πανδημίας μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου. Ο καθηγητής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα, με την προϋπόθεση ότι θα έχει ελεγχθεί σε κάποιο βαθμό το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

«Αν τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε αποκλιμάκωση θα μπορούσε με έλεγχο – τεστ να γίνονται μετακινήσεις το Πάσχα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αποκάλυψε, επιπλέον, ότι για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις η επιτροπή πιθανότατα θα εισηγηθεί ως βασική προϋπόθεση να έχει προηγηθεί self test. Αυτά θα είναι και τα απαραίτητα… δικαιολογητικά, αντί για τα χαρτιά που είναι απαραίτητα σήμερα για όσους μπορούν να πάνε εκτός νομού.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το