Ελλάδα

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Εξετάζεται το sms με κωδικό 6 στο 13033 με αυτοκίνητο

Στο τραπέζι των μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει η σταδιακή ακύρωση του lockdown είναι η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από δήμο σε δήμο με αυτοκίνητο. Σημειώνεται ότι με την επιβολή του αυστηρότερου lockdown η μετακίνηση εκτός δήμου για σωματική άσκηση με SMS 6 στο 13033 επιτρέπεται μόνο με τα πόδια ή με το ποδήλατο.
Από το επόμενο Σαββατοκύριακο εξετάζεται οι πολίτες να επιτρέπεται η μετακίνηση ξανά από ένα δήμο στον άλλο ελεύθερα ακόμα και με αυτοκίνητο, με SMS στο 13033. Σημειώνεται ότι αύριο Τετάρτη, 17 Μαρτίου, συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για σταδιακή άρση του lockdown και άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων.
Παράλληλα εξετάζεται η επαναφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις 21:00 από τις 19:00 που ισχύει σήμερα.

Το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος
Σχετικά με τα επόμενα βήματα που εξετάζονται για σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη και του OPEN TV, αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις:

Στις 22 Μαρτίου θα ανοίξει πιθανότατα το λιανεμπόριο με την διαδικασία του click away και τα κομμωτήρια
Στις 29 Μαρτίου θα ανοίξουν τα καταστήματα, τα οποία οι πελάτες θα μπορούν να επισκέπτονται για διάστημα 3 ωρών με sms στο 13032
Παρότι τα κρούσματα του κορονοϊού και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ δεν μειώνονται αισθητά και η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία της χώρας είναι έντονη, η κυβέρνηση έχει εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία της άλλωστε να ανοίξει το λιανεμπόριο, καθώς με αυτόν τον τρόπο διοχετεύονται χρήματα στην αγορά. Από την άλλη, οι καταστηματάρχες δηλώνουν ότι όσο αργεί το άνοιγμα των επιχειρήσεών τους τόσο αυτές οδεύουν σε λουκέτο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το