Τοπικά

Μεταφέρθηκαν σε καρότσα αγροτικού δύο ανήλικοι που τραυματίστηκαν σε τροχαίο στο Τρίκερι

Πέρσι ήταν στη Ζαγορά, προηγουμένως ήταν ο Αλμυρός, χθες ήταν η Αργαλαστή. Το Κέντρο Υγείας του Δήμου Νοτίου Πηλίου δεν είχε οδηγό ασθενοφόρου χθες στη βραδινή βάρδια, με αποτέλεσμα ένας 14χρονος που έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, να καθυστερήσει να διακομιστεί.
Μάλιστα μεταφέρθηκε σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου από το σημείο του ατυχήματος, κάπου κοντά στο Τρίκερι, μέχρι το Χόρτο, όπου συναντήθηκε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τον Βόλο, που τον παρέλαβε…

Τριτοκοσμικές καταστάσεις εκτυλίχθηκαν χθες στις 9.10 το βράδυ, κοντά στο Τρίκερι και συγκεκριμένα στην επαρχιακή οδό Αργαλαστής-Τρικέρων, όταν ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, που οδηγούσε ένας νεαρός και επέβαινε ένας άλλος φίλος του, εξετράπη κάτω από άγνωστες συνθήκες από την πορεία του και ανετράπη.
Στο δίκυκλο επέβαιναν ένας 14χρονος, που φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, προφανώς διότι δεν φορούσε κράνος και ένας 17χρονος, που δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί, αλλά μεταφέρθηκε προληπτικά, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και αργότερα επρόκειτο να μεταφερθεί κι αυτός στο Νοσοκομείο Βόλου. Ο ένας εκ των δύο επιβατών του δίκυκλου φέρεται να ενημέρωσε για το ατύχημα και στο σημείο έσπευσε αγροτικό αυτοκίνητο, που παρέλαβε τον 14χρονο τραυματία και τον 17χρονο, τους οποίους και μετέφερε μέχρι το Χόρτο, όπου στο μεταξύ κατέφθασε από τον Βόλο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, γύρω στις 10.10 μ.μ. Οδηγός για να κινήσει το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής δεν φέρεται να υπήρχε εκείνη την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, με αποτέλεσμα να ζητηθεί ασθενοφόρο από τον Βόλο, που φυσικά χρειάστηκε μία ώρα, για να φθάσει στην περιοχή. Τελικά ο 14χρονος, που φέρεται να έχει τραυματιστεί στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου γύρω στις 11.10’ τη νύχτα, όπου αμέσως οι χειρουργοί επιλήφθηκαν, με τη διενέργεια εξετάσεων, για να διαπιστωθεί, αν έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, χωρίς να έχει σοβαρά προβλήματα από το τροχαίο, αλλά αργότερα τη νύχτα επρόκειτο να μεταφερθεί και αυτός στο Νοσοκομείο Βόλου για προληπτικούς λόγους.

Τις μεγάλες ελλείψεις σε πληρώματα ασθενοφόρων στον Νομό Μαγνησίας, έχει επανειλημμένα καταγγείλει η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία – ΠΟΕΔΗΝ. Πολλές βάρδιες ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας μένουν ακάλυπτες από πληρώματα, λέει η ΠΟΕΔΗΝ. Οι διακομιδές καθυστερούν έως και 4 ώρες, καταγγέλλει η Ομοσπονδία των Εργαζομένων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία και ζωή των κατοίκων.
Τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό ειδικά για τις βάρδιες του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής καταγγέλλει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, που ζητεί από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το υπουργείο Υγείας, να μεριμνήσει, ώστε να καλυφθούν οι παραπάνω βάρδιες. Ο κ. Μιτζικός υπογραμμίζει πως ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο πληθυσμός της περιοχής σχεδόν πενταπλασιάζεται, οι ανάγκες αυξάνονται. «Διακυβεύεται η σωματική ακεραιότητα των δημοτών και των επισκεπτών, λόγω της έλλειψης στην επάνδρωση του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας. Ζητώ από την κυβέρνηση να επανδρώσει όλες τις βάρδιες, για να μη χαθεί κάποια ανθρώπινη ζωή».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το