Τοπικά

Μετά το συρτάκι ο Βόλος θα επιδιώξει ρεκόρ Guinness της «μεγαλύτερης τσιπουροκατάνυξης»

tsipoura

Παγκόσμιο συνέδριο με τη συμμετοχή 20 και πλέον χωρών που έχουν πετύχει ρεκόρ Guinness, προγραμματίζεται σε συνεργασία ΕΟΤ και Υπουργείου Πολιτισμού. Στόχος είναι να καταγραφούν τα αποτελέσματα της τουριστικής προβολής και να γίνει απολογισμός του ρεκόρ Guinness.
Στο τέλος του συνεδρίου θα επιχειρηθεί ένα δεύτερο ρεκόρ Guinness »η μεγαλύτερη τσιπουροκατάνυξη» στην παραλία του Βόλου, μετά από το Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness στο Συρτάκι με τη συμμετοχή 5614 ατόμων.
Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κώστας Χαλέβας στο πλαίσιο ενημέρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας για τις δράσεις που υλοποιήθηκαν την προηγούμενη περίοδο και αυτές που προγραμματίζονται. Όπως εξήγησε, οι συμμετέχοντες στο παγκόσμιο συνέδριο, μαζί με τους δημοσιογράφους των χωρών τους που θα τους συνοδεύουν, θα μεταβούν στο χώρο του νέου ρεκόρ Guinness «προκειμένου να προβάλουμε έτσι παγκοσμίως μια νέα εναλλακτική μορφή τουρισμού τον γαστρονομικό τουρισμό και την περιοχή μας».

Σημειώνεται πως με πρόταση του Περιφερειάρχη και με απόφαση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, ορίστηκε εκ νέου Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Χαλέβας. Στη συνεδρίαση της Τρίτης 28.7.15, ο κ. Χαλέβας ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο για το κοινωνικό και πολιτιστικό έργο της ΕΚΠΟΛ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
«Το 2011 κληρονομώντας την ΕΚΠΟΛ από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με τις πλούσιες δράσεις κληρονομήσαμε και ένα υπέρογκο ποσό οφειλών προς τρίτους περίπου 150,000€. Κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας μας που καταγράψαμε επιτυχίες διεθνούς ενδιαφέροντος η εισφορά προς την ΕΚΠΟΛ μειώθηκε από 300,000€ ετησίως σε 50,000€, ποσό που δεν επαρκούσε όχι να καλύψουμε τις παλιές οφειλές, γιατί εμείς δεν δημιουργήσαμε νέες, αλλά ούτε τις αντιμισθίες και τις ασφαλιστικές εισφορές των συμβασιούχων εργαζομένων.
1) Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της ΕΚΠΟΛ ανέλαβε την Προεδρία του ECTN για τις διετίες 2013-2014 και 2015-2016.
(ECTN=Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού όπου υπήρξε η συμμετοχή της Περιφέρειας Σουηδίας της Περιφέρειας της Ιρλανδίας της Περιφέρειας της Ολλανδίας, του πανεπιστημίου της Μπαρτσελόνας της Ισπανίας, της Ένωσης δήμων Νοτιοανατολικής Βουλγαρίας, περιοχής της Φιλανδίας Λετονίας Ρουμανίας Κύπρου και φυσικά της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω ΕΚΠΟΛ. )
2) Χάρις στο ECTN το Νότιο Πήλιο έγινε leader στο πρόγραμμα Charts και συνεργάστηκε με βασικούς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης (Μαγιόρκα Βενετία, κ.α.)
3) Διοργανώσαμε το διεθνές συνέδριο το Σεπτέμβριο του 2014 με 100 περίπου τουριστικούς προορισμούς από διάφορα κράτη της Ευρώπης σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και ενημέρωση του τότε Πρωθυπουργού.
Από το συνέδριο του Charts που υλοποιήσαμε στην Αθήνα και Βόλο προέκυψε η χάρτα των καλών πρακτικών προώθησης πολιτιστικού τουρισμού και ονομάστηκε διεθνώς στη συνάντηση των Βρυξελλών χάρτα της Θεσσαλίας.
4) Είμαστε οι μοναδικοί πανελλαδικά που καταθέσαμε πρόταση για σήμανση πολιτιστικής κληρονομιάς ανάλογη της Unesco για το Τρενάκι του Πηλίου.
5) Αναγνωρίσαμε την πρώτη καταγεγραμμένη διεθνώς διαδρομή τριάθλου 35 χιλ. στο Πήλιο την επονομαζόμενη »Κένταυρος» μέσω του διεθνή φορέα EGEA.
6) Προωθήσαμε για αναγνωρισιμότητα, από την διεθνή Ευρωπαϊκή επιτροπή των Βρυξελλών, την Λάρισα και το Νότιο Πήλιο, για Citta dello sport και town dello sport αντιστοίχως.
7) Συμμετείχαμε στη δημιουργία της πρώτης Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πηλιορείτικων Συλλόγων με προεδρείο τον τότε Πρύτανη κ. Γουργουλιάνη και τον πρόεδρο των Πηλιορειτών της Αιγύπτου.
8) Καταγράψαμε για πρώτη φορά όλους τους Πολιτιστικούς συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και τα Πολιτιστικά δρώμενα με απώτερο σχεδιασμό την πλήρη καταγραφή όλων των πολιτιστικών συλλόγων και των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων και την δημιουργία ενός Παν θεσσαλικού φορέα ο οποίος θα απαρτίζεται από τα διοικητικά συμβούλια των Περιφερειακών Ενοτήτων.
9) Φυσικά όλοι ακούσατε για το Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness στο Συρτάκι όπου 5614 άτομα συμμετείχαν προβάλλοντας το Βόλο παγκοσμίως με τα παρευρισκόμενα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ 40,000 άτομα απ’ όλη την Ελλάδα κατέφθασαν και παρακολουθήσαν το γεγονός.
10) Θα κλείσω με ένα μεγάλο γεγονός της αναγνωρισιμότητας της Αργοναυτικής Εκστρατείας τόσο από την Unesco όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως πολιτιστική διαδρομή Παγκοσμίως και Πανευρωπαϊκά.
Ήδη με το πρόγραμμα Clear SEE που υλοποιήθηκε από την ΕΚΠΟΛ καταθέσαμε σε συνεργασία με το Rimini τεκμηριωμένη πρόταση για υποψηφιότητα ως πολιτιστική διαδρομή του συμβουλίου της Ευρώπης την Αργοναυτική Εκστρατεία.
Και έχει προχωρήσει η συνεργασία για την πιστοποίηση της πολιτιστικής διαδρομής με τον υπεύθυνο του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ Πολιτιστικών Διαδρομών που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.
Επίσης σε συνάντηση και σε συνεργασία με τους Υπουργούς Εξωτερικών και τουρισμού του Σαν Μαρίνο προγραμματίζουμε να διεξαχθεί Πανευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα την Αργοναυτική Εκστρατεία στο Σαν Μαρίνο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το