Ελλάδα

Μετά το Πάσχα το νέο νομοσχέδιο για τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ

(ÐÑÙÔÇ) ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÇÓ ÐÏËÉÔÉÊÇÓ ÇÃÅÓÉÁÓ ÔÏÕ ÕÐ.ÐÁÉÄÅÉÁÓ --×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

Μετά το Πάσχα θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο και για τις μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας κ. Αρ. Μπαλτάς, προσθέτοντας πως θα εφαρμοστούν εισοδηματικά κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών.
Μετά την απόφαση του Στε για τις μετεγγραφές στις αρχιτεκτονικές σχολές, μιλώντας στον Ant1 ο κ. Μπαλτάς κάλεσε τις διοικήσεις τους να επιδείξουν ανοχή για φέτος καθώς το ακαδημαικό έτος βρίσκεται στην ολοκλήρωσή του.
Ο Υπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα υπερπληθυσμού που προκλήθηκε από το κύμα μετεγγραφών στις δύο πανεπιστημιακές Σχολές, σχολιάζοντας ότι προήλθε από «απαράδεκτες υποσχέσεις, που στηρίχθηκαν σε ψηφοθηρικούς σκοπούς, με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα κεντρικά και να αδειάσουν τα περιφερειακά πανεπιστήμια».
«Η Πολιτεία προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, με στέγαση και τροφή, όμως δεδομένης της κατάστασης, δεν μπορούν να γίνουν πολλά» σημείωσε.
Ο κ. Μπαλτάς εξέφρασε την ελπίδα ότι «τα πανεπιστήμια θα τηρήσουν τις μετεγγραφές που έχουν κάνει, αφού έχουν ήδη κάνει τις εγγραφές των φοιτητών», συμπληρώνοντας ότι ζητήθηκε από τις δύο Αρχιτεκτονικές σχολές να αποσύρουν τις προσφυγές τους.
Για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, το υπουργείο έχει προετοιμαστεί για λιγότερες μετεγγραφές, όμως ζητάμε από τα Πανεπιστήμια να κάνουν δεκτές τις μεταγραφές τις φετινές» επανέλαβε ο Υπουργός.
Σχετικά με την εξομάλυνση του προβλήματος, είπε ότι στο νέο σχέδιο νόμου, που θα κατατεθεί μετά το Πάσχα στη Βουλή, έχουν μπει εισοδηματικά κριτήρια για τις μετεγγραφές.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το