Τοπικά

Μετά από παλινωδίες απεργία στις 2 Οκτωβρίου αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Βόλου

Απεργία στις 2 Οκτωβρίου αποφάσισε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου μετά από παλινωδίες και αλλαγές στις ημερομηνίες. Προετοιμάζει και απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 το πρωϊ, στο ΕΚΒ.
“Οι διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου δεν είναι τυχαίες. Μία προς μία αποτελούν απαράδεκτες, μονομερείς παρεμβάσεις στον πυρήνα της συνδικαλιστικής δράσης και των ελεύθερων Συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Η Κυβέρνηση επιδιώκει την πλήρη κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα επιχειρεί να βάλει στο περιθώριο το Συνδικαλιστικό Κίνημα!

Και αυτό θα συμβεί, εάν αφήσουμε –όπως θέλουν– να υπερισχύσουν οι ατομικές συμβάσεις αντί των συλλογικών κλαδικών συμβάσεων, να καταργηθούν οι 3ετίες, να γίνει νόμος το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Συνδικάτων και η περιστολή των ελευθεριών του, ιδίως το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα της απεργίας!

Αν αυτά, τα συνδυάσουμε και με την επιδιωκόμενη κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους, την Ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού Συστήματος, έχουμε μπροστά μας επικίνδυνα δείγματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, με το «καλημέρα» ανάληψης της εξουσίας της.

Σε όλα αυτά, η απάντησή μας, όπως και με την προηγούμενη Κυβέρνηση, πρέπει να είναι και θα είναι αγωνιστική. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της υποχώρησης ούτε της αγωνιστικής αδράνειας.

Διεκδικούμε:
Σταθερή και πλήρη εργασία,
Κατώτατο μισθό 751 ευρώ,
Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων,
Δίκαιο, βιώσιμο και καθολικό δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης,
Σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών, της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων.

Αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια περιορισμού της ανεμπόδιστης δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ το αναφαίρετο δικαίωμα στην απεργία.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το