Τοπικά

Μέσω προγράμματος μαθητείας εργάζονται 92 απόφοιτοι από τα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας

Στους 92 ανέρχονται οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ Μαγνησίας οι οποίοι εργάζονται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μέσω του προγράμματος μαθητείας την τρέχουσα χρονική περίοδο. Το πρόγραμμα εξελίσσεται πολύ καλά στη Θεσσαλία η οποία κατέχει την τρίτη θέση πανελλαδικά με τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζόμενων βάσει και του συνολικού μαθητικού δυναμικού.
Ο απολογισμός και ο προγραμματισμός του προγράμματος πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας παρουσία διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διευθυντών ΕΠΑΛ και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών για την εκπόνηση του προγράμματος. Ένα από τα στοιχεία που αναφέρθηκαν, ήταν πως φέτος από πέρυσι οι προσφερόμενες θέσεις αυξήθηκαν κατά 60%, καθώς και πως θα πρέπει να δοθούν ακόμη περισσότερα κίνητρα στους αποφοίτους, ώστε να καλύπτουν τις θέσεις που προσφέρονται.

Η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου επισήμανε πως «το συγκεκριμένο πρόγραμμα μαθητείας για τους αποφοίτους ΕΠΑΛ αποτελεί έναν ασφαλή δρόμο για τη σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση. Είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί το πρόγραμμα εξελίσσεται πολύ καλά και υπάρχουν πολλές δεκάδες προσφερόμενες θέσεις. Από τους συμμετέχοντες ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για το πώς μπορεί να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο η όλη παρέμβαση. Η Θεσσαλία έχει αγκαλιάσει το πρόγραμμα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι η περιφέρειά μας κατέχει την τρίτη υψηλότερη θέση ως προς την εφαρμογή του προγράμματος. Για παράδειγμα από τον δημόσιο τομέα προσφέρθηκαν για όλη τη Θεσσαλία κοντά στις 260 θέσεις».

Στη Μαγνησία υλοποιείται για δεύτερο εννιάμηνο το πρόγραμμα μαθητείας με 92 αποφοίτους, πολύ περισσότερους από πέρυσι. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου. Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης επισήμανε πως «το πρόγραμμα σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία και οι απόφοιτοι επωφελούνται ιδιαίτερα, αφού αποκτούν εργασιακή εμπειρία για ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα λαμβάνοντας αποδοχές και έχοντας ασφάλιση».
Στο μεταξύ σήμερα στις 9π.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για το θέμα του 30ωρου ωραρίου παρουσία των διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και της ΕΛΜΕ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το