Κόσμος

Μέρκελ: Θέλουμε ακόμη πολύ δουλειά πριν τη συμφωνία

Merkel

Την ανάγκη να εντατικοποιηθεί η συνεργασία της Ελλάδας με τους τρεις θεσμούς, επεσήμανε σήμερα, από την Ρίγα της Λετονίας, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ την αισιοδοξία του εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου κορυφής στη Ρίγα, παρουσία και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, η Α. Μέρκελ έκανε λόγο για μια «πολύ φιλική και εποικοδομητική ανταλλαγή», ωστόσο όπως επεσήμανε «είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία με τους θεσμούς» και ότι «μένουν πολλά ακόμη να γίνουν» προτού επιτευχθεί συμφωνία.

Η Γερμανία και η Γαλλία είναι πρόθυμες να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να συνδράμουν όποτε χρειαστεί, ωστόσο η λύση θα πρέπει να προκύψει μέσα από τις διαπραγματεύσεις με τους τρεις θεσμούς και απαιτείται «πολύ εντατική δουλειά», δήλωσε η καγκελάριος.

«Αισιόδοξος» για το αποτέλεσμα, δήλωσε από την πλευρά του, προσερχόμενος σήμερα, στο χώρο όπου διεξάγονται για δεύτερη μέρα οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής, στη Ρίγα της Λετονίας, ο Αλ. Τσίπρας.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το