Κατηγορίες: Κόσμος

Μέρκελ: Οχι σε νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ απέκλεισε σήμερα, σε συνέντευξή της, το ενδεχόμενο μιας “νέας διαγραφής” του χρέους της Ελλάδας, όπως το επιθυμεί ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας.

“Υπήρξε ήδη μια εθελοντική παραίτηση των ιδιωτών πιστωτών, οι τράπεζες παραιτήθηκαν από δισεκατομμύρια απαιτήσεών τους στην Ελλάδα”, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Hamburger Abendblatt. “Δεν βλέπω μια νέα διαγραφή του χρέους”, πρόσθεσε.

“Η Ευρώπη θα συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα, όπως και στις άλλες χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση εάν οι χώρες αυτές εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και μέτρα εξοικονόμησης”, συνέχισε η Μέρκελ.

Όταν ρωτήθηκε για τις πρώτες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όπως για την αύξηση του κατώτατου μισθού και τις επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, η καγκελάριος υπογράμμισε: “Εμείς, δηλαδή η Γερμανία και οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι, περιμένουμε να δούμε με ποια αντίληψη θα μας προσεγγίσει η νέα κυβέρνηση”.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται ότι θα επισκεφθεί την Ιταλία και τη Γαλλία την Τρίτη και την Τετάρτη για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία των δύο χωρών, μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει προγραμματιστεί κάποια επίσκεψή του στο Βερολίνο.

Την ίδια ώρα, νωρίτερα η γερμανική κυβέρνηση διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο υποστήριζε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει 20 δισ. ευρώ ως βοήθεια στην Ελλάδα σε περίπτωση που η χώρα μας τηρήσει τις δεσμεύεις των μνημονίων.

Το γερμανικό περιοδικό ανέφερε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπροστά στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας που ακολούθησε την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της κατακόρυφης μείωσης των εσόδων και της εκροής καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες σκέφτεται να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να μην καταρρεύσει οικονομικά παρέχοντάς της ένα επιπλέον δάνειο 20 δισ. ευρώ.

πηγή www.protothema.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αποζημίωση σε διάδικο γιατί χρειάστηκαν 11 αναβολές και 5 χρόνια να εκδοθεί απόφαση

Η επί σειρά ετών καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης έχουν αυξήσει τον αριθμό των αιτήσεων…

14 Φεβρουαρίου 2024

Επίθεση κατά Βρούτση εξαπέλυσε η ΠΑΕ Βόλος

Η ΠΑΕ Βόλος εξέδωσε ανακοίνωση κατά του Γιάννη Βρούτση, με αφορμή ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού…

14 Φεβρουαρίου 2024

Πειθαρχική δίωξη του Αχ. Μπέου από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

Πειθαρχική δίωξη άσκησε ο υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, στον Αχιλλέα…

14 Φεβρουαρίου 2024

Ο «τιμοκατάλογος» του υπαλλήλου περιφέρειας που συνελήφθη για δωροδοκία

Τιμοκατάλογο που έφτανε μέχρι και τις 3.500 ευρώ για να δίνει άδειες χειρισμού μηχανημάτων είχε…

14 Φεβρουαρίου 2024

Άγιος Βαλεντίνος: To μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη και η πράσινη καρδιά

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θέλησε να τιμήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης με μία ανάρτηση στα…

14 Φεβρουαρίου 2024

Μια μητέρα με τον 9χρονο γιο της και μια έγκυος σκοτώθηκαν από ρωσικό πλήγμα σε χωριό του Ντονέτσκ

Μια μητέρα με τον γιο της και μία έγκυος σκοτώθηκαν από ρωσικό πλήγμα σε νοσοκομείο…

14 Φεβρουαρίου 2024