Οικονομία

Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει ευελιξία για τις μεταρρυθμίσεις, αρκεί να βγάζουν νόημα

merkel
«Η Ελλάδα έχει κάποια ευελιξία να προσδιορίσει τις μεταρρυθμίσεις, το συνολικό πλαίσιο όμως πρέπει να βγάζει νόημα», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Φινλανδία, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το ερώτημα είναι, πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας, «αν η Ελλάδα μπορεί και αν θα εκπληρώσει τις φιλοδοξίες που όλοι έχουμε». Η κ. Μέρκελ διευκρίνισε επίσης πως για την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων περιμένει τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων που εκτυλίσσονται στο πλαίσιο του Brussels Group στις Βρυξέλλες.
Παράλληλα σημείωσε πως δεν εκπλήσσεται από το χρόνο που απαιτείται για τη διαπραγμάτευση, καθότι πάντα οι επαφές με την Αθήνα ήταν χρονοβόρες.
Υπογράμμισε ότι το Βερολίνο σταθερά «εργάζεται για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», με δεδομένο ότι και η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να παραμείνει στο κοινό νόμισμα και πως η πολιτική της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα δεν στηρίζεται στη γερμανική κοινή γνώμη.
Την ίδια ώρα, παίρνοντας τον λόγο ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, τόνισε πως ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει και πως οι συνθήκες για την παροχή βοήθειας δεν θα αλλάξουν.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το