Οικονομία

Μέρκελ: Χρειάζεται ακόμη δουλειά για τη συμφωνία-Έκτακτο Eurogroup αύριο

merkel_hd_0

Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο υποστήριξε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ απορρίπτοντας εκ νέου την όποια συζήτηση για το θέμα αυτό στην παρούσα φάση της διαπραγμάτευσης που αναμένεται να κλείσει εντός της εβδομάδας. Επισήμανε ότι πρέπει να γίνει ακόμη δουλειά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, τονίζοντας ότι ο χρόνος πιέζει.

Η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι όλοι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάχθηκαν σθεναρά υπέρ των δεσμεύσεων για την επίτευξη μιας συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές της. Επανέλαβε, ακόμη, ότι θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Η Αγκελα Μέρκελ τόνισε ότι ο χρόνος που απομένει για την επίτευξη συμφωνίας είναι πολύ λίγος, ενώ πρόσθεσε πως η διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση αφορά και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αν και διευκρίνισε ότι η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση που προέχει να κλείσει η αξιολόγηση του προγράμματος και να εξεταστεί η πορεία χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Σημείωσε επιπλέον ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να αποπληρώσει μεγάλο μέρος του χρέους της πριν παρέλθουν αρκετά χρόνια.

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε εξάλλου την ελπίδα ότι οι ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ θα χρειαστεί απλώς να σημειώσουν ότι ενημερώθηκαν για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα στο Eurogroup.

Η Άγγελα Μέρκελ ανέφερε πως δεν υπήρξε συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής περί του ενδεχομένου παράτασης της δανειακής συμφωνίας.

Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης συγκαλείται εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να συζητήσει για την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των 19 κρατών μελών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το