Κόσμος

Μέρκελ: Απαραίτητες οι στρατιωτικές προσπάθειες στη Συρία, αλλά δεν θα φέρουν λύση

merkel

Για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, το σκάνδαλο της VW και κατά πόσο αυτό επηρέασε την αξιοπιστία της Γερμανικής αγοράς μίλησε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Αναφορικά με τη Συρία, είπα για πρώτη φορά: Θα χρειαστούμε στρατιωτικές προσπάθειες, αλλά οι στρατιωτικές προσπάθειες δεν θα φέρουν τη λύση, χρειαζόμαστε μια πολιτική διαδικασία, αλλά πράγματι αυτή δεν τα πάει τόσο καλά ακόμη» δήλωσε στον Deutschlandfunk, σύμφωνα με αποσπάσματα συνέντευξής της, η οποία αναμένεται να μεταδοθεί αργότερα σήμερα από τον ραδιοσταθμό.

Η καγκελάριος σημείωσε επίσης ότι θα είναι απαραίτητο να εμπλακεί στις συνομιλίες το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

»Για να επιτύχουμε μια πολιτική λύση, χρειαζόμαστε και τους εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης και αυτούς που κυβερνούν τώρα τη Δαμασκό και άλλους επίσης για να καταφέρουμε να έχουμε πραγματικές επιτυχίες και επιπλέον πάνω από όλα τους συμμάχους των αντίστοιχων ομάδων», σχολίασε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σκάνδαλο που ξέσπασε για παραποίηση των στοιχείων κατά τους ελέγχους για τις εκπομπές ρύπων από την Volkswagen, δηλώνοντας ότι αν και “δραστικής σημασίας” δεν πιστεύει ότι θα βλάψει τη φήμη της Γερμανίας ως ένας καλός τόπος για επιχειρήσεις.

«Πιστεύω ότι η φήμη της γερμανικής οικονομίας και η εμπιστοσύνη στην γερμανική οικονομία δεν κλονίστηκε σε αυτόν τον βαθμό που να μην θεωρούμαστε πλέον ένας καλός επιχειρηματικός τόπος» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως η Volkswagen θα οδηγήσει γρήγορα σε διαφάνεια και θα ξεδιαλύνει την υπόθεση.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το