Τοπικά

ΜέΡΑ 25 Μαγνησίας: «Πολίτες και καταστήματα δύο ταχυτήτων»

«Πολίτες και καταστήματα δύο ταχυτήτων παρουσίασαν ως σχέδιο η κυβέρνηση μετατρέποντας τις επιχειρήσεις εστίασης σε ελεγκτές των εμβολιασμών. Με μια ακόμα ανεφάρμοστη και επικοινωνιακού τύπου κίνηση, η κυβέρνηση επιχειρεί με αμφίβολα αποτελέσματα να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Μαγνησίας του ΜέΡΑ.
Όπως αναφέρει η Επιτροπή, μετά το χαρτζιλίκωμα των νέων, σειρά πήρε ο διαχωρισμός των καταστημάτων σε χώρους αποκλειστικά για εμβολιασμένους και σε μικτούς, στα οποία θα υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες και διαφορετικό ποσοστό πληρότητας. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Αυτό που έχει αξία, εκτός του διαχωρισμού, είναι το γεγονός ότι οι καταστηματάρχες καλούνται να κάνουν τους υγειονομικούς ελεγκτές με τους πελάτες να αναγκάζονται να επιδεικνύουν προσωπικά ιατρικά δεδομένα στους σερβιτόρους! Ζητήματα προκύπτουν και με το προσωπικό των καταστημάτων αφού εξυπακούεται πως για να υπαχθεί κάποιο στο καθεστώς των covid free, εμβολιασμένο θα πρέπει να είναι και το προσωπικό του. Εισάγεται έτσι ένας ιδιότυπος υποχρεωτικός εμβολιασμός εγείροντας νομικά ζητήματα.
Πέρα από τα ηθικά ζητήματα διαχωρισμού των πολιτών, η κυβέρνηση ακόμα μία φορά, σε μια ωδή στην προχειρότητα μεταφέρει τις ευθύνες της επάνω στους πολίτες και σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το