Ελλάδα

Μένιος Φουρθιώτης: Τα καψόνια στους αστυνομικούς φρουρούς και το άδειασμα από τους ποινικούς

Τρίτη νύχτα στα κρατητήρια της Ασφάλειας για τον Μένιο Φουρθιώτη, ο οποίος θα οδηγηθεί αύριο Μεγάλο Σάββατο στον ανακριτή, την ώρα που οι δύο συγκατηγορούμενοί του ποινικοί, αρνούνται τη συμμετοχή τους στα δύο συμβάντα, δηλαδή στους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του παρουσιαστή και κατά αστυνομικού μπλόκου στη Νέα Ερυθραία. Παράλληλα, με τις καταθέσεις τους, τον «καίνε».

Ενας από τους δύο μάλιστα παραδέχεται πως βρήκε άτομα πρόθυμα να κάνουν τις παράνομες πράξεις που ζητούσε ο Φουρθιώτης: «Για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, μου είχε ζητήσει να του βρω τα άτομα. Εγώ τα βρήκα και από εκεί και πέρα δε γνώριζα τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν», υποστήριξε ο ένας κατηγορούμενος, μιλώντας σε αστυνομικούς.

Οταν οι αστυνομικοί των ρώτησαν «πού βρισκόταν τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου στη 1:00» δηλαδή το βράδυ εκείνο που κάποιος πυροβόλησε έξω από το σπίτι Φουρθιώτη, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Είχα φύγει από το μαγαζί που δούλευα στη Λεωφόρο Κηφισίας. Δεν θυμάμαι μετά εάν γύρισα σπίτι. Πάντως, συνήθως γυρίζω σπίτι».

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, ο ίδιος κατηγορούμενος μίλησε για το μήνυμα που στάλθηκε στο κινητό των κατηγορουμένων από τον Μένιο Φουρθιώτη και οι αστυνομικοί το βρήκαν από την ανάκτηση των δεδομένων των κινητών τηλεφώνων. «Θυμάμαι το μήνυμα που μου είπατε. Μου είχε στείλει: “Εάν υπάρχει πρόβλημα, πες να βοηθήσω”. Κια άλλα τέτοια κουλά. Και πιο πριν μου είχε κάνει αρκετές κλήσεις αλλά δεν απάντησα γιατί με πρήζει», είπε στους αστυνομικούς.

Για το επίμαχο θέμα κατέθεσε και ο δεύτερος ποινικός κατηγορούμενος. «Υποψιαστήκαμε ότι θέλει κι άλλα πράγματα, αλλά δεν είμαι βέβαιος. Για ό,τι έχει κάνει ο Μένιος, δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθος συνεννόησης του Μένιου με τα άτομα που είχε βρει αυτός, έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ και ο Π. (σ.σ. ο άλλος κατηγορούμενος).

Το απόρρητο έγγραφο της Αστυνομίας για τα καψόνια στους φρουρούς του

Μια κόλαση ζούσαν οι αστυνομικοί, που υπηρέτησαν στην προσωπική φρουρά του κατηγορούμενου παρουσιαστή από τον Μάιο του 2020, καθώς φέρονται να περιγράφουν στην υπηρεσία τους περιστατικά με τον ίδιο πρωταγωνιστή τα οποία, όπως αναφέρεται σε απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα της 31ης Μαρτίου 2021, «πλήττουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν ανάγονται στην αποστολή τους».

Μεταξύ άλλων οι αστυνομικοί αναφέρουν:

  • Στις 08/09/2020 διαπληκτισμό του παρουσιαστή με υπάλληλο καταστήματος εστίασης παρουσία του αστυνομικού συνοδού λοιπών παρευρισκομένων ατόμων.
  • Στις 24/12/2020 ο παρουσιαστής διαπληκτίστηκε με άλλο άτομο σε ζαχαροπλαστείο, παρουσία του αστυνομικού συνοδού του.
  • Στις 10/01/2021 ζήτησε από αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονται.
  • Στις 21/01/2021 ζήτησε από τους αστυνομικούς συνοδούς να επέμβουν και να επιπλήξουν μία συνεργάτιδα του στο κανάλι.
  • Στις 23/01/2021 ζήτησε από τον αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του προφασιζόμενος ότι δεν αισθάνεται καλά.
  • Στις 15/02/2021 μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε διατεθεί για την συνοδευτική ασφάλεια προκειμένου να μετακινηθεί παρότι απαγορεύεται. Επιπλέον, επιβίβασε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο δύο ακόμα άτομα.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών και προφασιζόμενος ότι είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση χωρίς να τον έχει ενημερώσει. Ζήτησε από τον αστυνομικό οδηγό να αποβιβάσει τον συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ και παρότι ο οδηγός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη ήταν ανένδετος.

  • Στις 23/02/2021 διαπληκτίστηκε με αξιωματικό στην Τροχαία Αττικής.
  • Στις 17/03/2021 ζήτησε να επιβιβαστεί σε υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος λόγους υγείας.
  • Στις 24/03/2021 απαιτεί από ένα εκ των τριών συνοδών του να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του προκειμένου να μετακινηθεί. Όταν αρνήθηκε του είπε : «Είσαι άσχετος. Να δεις που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου».
  • Στις 25/03/2021 αρνήθηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και ζήτησε επικαλούμενος λόγους υγείας να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό όχημα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το