Ελλάδα

Μελτέμια στο Αιγαίο όλο τον Αύγουστο

Με τα μελτέμια να επιμένουν στο Αιγαίο μιας και όπως φαίνεται στον χάρτη των βαρομετρικών πιέσεων διατηρείται ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις προς την περιοχή της Κύπρου, αλλά και τον υδράργυρο να ανεβαίνει κοντά στους 38°C αναμένεται να κυλήσουν καιρικά οι επόμενες ημέρες στη χώρα μας.

Τις υψηλότερες θερμοκρασιακές τιμές θα πρέπει να τις αναμένουμε σε κλειστές περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, αλλά και της Θεσσαλίας και κεντρικής Μακεδονίας μιας και κατά κανόνα αυτές οι περιοχές δεν επηρεάζονται από τα δροσερά μελτέμια του Αιγαίου, τα οποία όμως διαμορφώνουν μια αρκετά ξηρή ατμόσφαιρα στα μέσα και χαμηλά τμήματά της. Κάτι που επαληθεύεται και στον χάρτη των βροχοπτώσεων, όπου παρατηρούμε απουσία χρωμάτων δηλαδή απουσία βροχοπτώσεων για τις επόμενες ημέρες, γεγονός που αυξάνει σημαντικά και τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Αύγουστος θα ολοκληρώσει τον κύκλο του χωρίς κάποια αξιόλογη διαταραχή να φαίνεται στον ορίζοντα γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για ένα άστατο ξεκίνημα του Σεπτέμβρη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το