Τοπικά

Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας-Ε.Ο.-ΦΙΛ.Π.Α. έγινε η Λέσχη ΦΙΟ του Βόλου

Μέλος της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας κλασσικών οχημάτων στην Ελλάδα, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας-Ε.Ο.-ΦΙΛ.Π.Α. , έγινε η Λέσχη «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος»-ΦΙΟ Βόλου ,αφού, ομόφωνα, έγινε δεκτό το αίτημά της να ενταχθεί στη μεγάλη οικογένεια είκοσι επτά (27) Λεσχών απ’ όλη την Ελλάδα, που έχουν ως κύριο αντικείμενο τα κλασσικά-ιστορικά οχήματα .
Αυτός ήταν, άλλωστε και ο σκοπός της επίσκεψης αντιπροσωπείας της Λέσχης του Βόλου , με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Κώστα Καρακατσάνη, στα κεντρικά γραφεία της Ε.Ο.-ΦΙΛ.Π.Α., όπου έγινε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον κ. Δημ. Βερναρδάκη, σε εξαιρετικό και θερμό κλίμα, όπου και επαναβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία, ακολουθώντας την παράδοση του Βόλου να είναι Μέλος της ίδιας Ομοσπονδίας

Η Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. ιδρύθηκε το 1999 και είναι Δευτεροβάθμιο Συλλογικό Όργανο των εδρευόντων στον
Ελλαδικό χώρο παρεμφερών -Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα -Οργανώσεων. Αποτελείται από 27 σωματεία-μέλη, τα οποία είναι λέσχες ιστορικών οχημάτων και μουσεία σχετιζόμενα με τα ιστορικά οχήματα, την ιστορία και την τεχνολογία τους.
Η Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. εκπροσωπεί επίσημα στην Ελλάδα την FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens – Διεθνής Ομοσπονδία Παλαιών Οχημάτων – Δ.Ο.Π.Ο.), καθώς είναι η Εθνική Αρχή της FIVA (ΑΝF) για την Ελλάδα. Επίσης, η FIVA συνεργάζεται με την UNESCO.
Αποστολή της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α, αλλά και όλων των Μελών της, είναι η διαρκής προσπάθεια ανάδειξης, προαγωγής, διάδοσης και καθιέρωσης της αναγκαιότητας της ιδέας για τη διατήρηση, συντήρηση και χρήση του παλαιού αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας καθώς και κάθε άλλου τύπου παλαιού αυτοκινούμενου τροχοφόρου μέσου.

Μέσα από τη συνεργασία και τις κοινές τους δράσεις, μπορούν να συμβάλλουν στη διάσωση των κλασσικών οχημάτων, που αποτελούν την ιστορία της τεχνολογίας και της εξέλιξης στη μετακίνηση του ανθρώπου, αλλά και να διαμορφώσουν με τις παρεμβάσεις της ένα υγιές πεδίο στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης στην Ελλάδα, διαφημίζοντας τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο, μέσα από τα εκατομμύρια φίλων των ιστορικών οχημάτων, που παρακολουθούν στενά τις δραστηριότητες των Λεσχών, ανά τον κόσμο.
Για οποιαδήποτε πληροφορία αρμόδιος ο Κώστας Καρακατσάνης –Πρόεδρος ΦΙΟ (6944-887441) και ο Κώστας Σκριάπας- Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων (6974-881944) .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το