ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεομπαίκτες στο ΚΙΝΑΛ

Παραπολιτικά

Μαρίνα

Παραπολιτικά

Ανακήρυξη

Παραπολιτικά

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μαύρη σοκολάτα

Ελλάδα

Πολιτισμός

Μελωδικά Χριστούγεννα από τη Χορωδία Εκπαιδευτικών

Η Χορωδία Εκπαιδευτικών της πόλης μας, πιστή στις ελληνοχριστιανικές παραδόσεις του έθνους μας, αλλά και στη δική της παράδοση, που πηγάζει από τη 40χρονη ιστορία της και τη συνεχή προσφορά της στον μουσικό πολιτισμό, σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο, διοργανώνει και φέτος τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της «Μελωδικά Χριστούγεννα 2018» την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, ώρα 11.15 π.μ., στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βόλου.
Όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποι της Χορωδίας, πρόκειται για «μια εκδήλωση που στόχο έχει να συμβάλει, από την πλευρά της, στον λαμπρό εορτασμό της πόλης μας, από την άποψη των αξιέπαινων πρωτοβουλιών του Δήμου μας, στη γενική εικόνα της πόλης, αλλά και των καταστημάτων που κινούνται στην ίδια όμορφη και εντυπωσιακά γιορτινή ατμόσφαιρα, που κυριαρχεί παντού γύρω μας.

Εμείς όμως, ως Χορωδία Εκπαιδευτικών, θέλουμε να φωτίσουμε και τον μέσα κόσμο μας, με αξίες αιώνια δοκιμασμένες, που, περνώντας ο χρόνος, δικαιώνονται όλο και περισσότερο ως απαρασάλευτες και ανεκτίμητες, και σήμερα πολύτιμες και αναγκαίες.
Είναι οι αξίες της αγάπης, της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς, της φιλαλληλίας και της αλήθειας, που απορρέουν και από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, αλλά και από τη γλυκιά θρησκεία του Ναζωραίου, που τις εδραίωσε και τις διακήρυξε σε όλο τον κόσμο, με διάρκεια αιώνια και ισχύ αναμφισβήτητη!
Με αυτές τις σκέψεις, διοργανώνουμε και φέτος τα Μελωδικά Χριστούγεννα 2018, με χαρακτήρα χριστουγεννιάτικου φεστιβάλ, καθώς συμμετέχουν 4 χορωδιακά συγκροτήματα, με εκπροσώπηση και του βυζαντινού και του πολυφωνικού μέλους!
Έτσι πλαισιώνεται α) από τη βυζαντινή χορωδία «Άγιοι Απόστολοι Αγριάς», με χοράρχη τον πρωτοψάλτη Αθανάσιο Χριστοδούλου, β) από το παιδικό τμήμα της «Βολιώτικης Χορωδίας», σε συνεργασία με την Παιδική Χορωδία του Ωδείου «Μελοτρόπιο», με μαέστρο τη Στάσα Τζάλλα, γ) από την 4φωνη Μικτή Χορωδία Δήμου Αλμυρού Μαγνησίας με συνοδεία στο πιάνο από τη Φρόσω Γαρδικλή και μαέστρο τη Μαριάννα Σαμαρτζή και δ) από τη διοργανώτρια Χορωδία των Εκπαιδευτικών της πόλης μας, με μαέστρο τη Στάσα Τζάλλα, ενώ στο πιάνο συνοδεύει η Εύη Κανελλοπούλου.

Από αυτά τα χορωδιακά σύνολα, λοιπόν, θα ακουστούν βυζαντινοί ύμνοι, όπως το Απολυτίκιο των Χριστουγέννων «Η γέννησίς Σου», τα Καθίσματα του Όρθρου των Χριστουγέννων» Δεύτε ίδωμεν, πιστοί… τι θαυμάζεις, Μαριάμ κ.λπ., αλλά και πολυφωνικοί χριστουγεννιάτικοι ύμνοι και τραγούδια, όπως παραδοσιακά κάλαντα (Σάμου, Κέρκυρας, Πόντου κ.λπ.), «Οι Τρεις Μάγοι» του John Hopkins, «Χαίρε η γη» του G.F. Handel, Ρόδο μικρό ανθίζει του Michael Praetorius, Ντι Ντιρι Ντιν, Ισπανού συνθέτη του 16ου αι. κ.λπ.
Όλα αυτά, επομένως, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, να δουν και να αναπολήσουν όσοι παρακολουθήσουν τη χριστουγεννιάτικη συναυλία «Μελωδικά Χριστούγεννα», που, να σημειώσουμε, τελούνται ανελλιπώς από το 1994, όταν θεσμοθετήθηκαν επί μαέστρου Γιάννη Βασιλείου, προέδρου Τάκη Παντελόπουλου και υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Δημητριάδος, με μητροπολίτη τον μακαριστό Χριστόδουλο, αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.
Την Κυριακή, λοιπόν, 16 Δεκεμβρίου και ώρα 11.15 π.μ., πραγματοποιείται η εν λόγω χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βόλου, όπου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, με επιθυμητή την προσφορά ειδών τροφίμων διαρκείας, για το «Σπίτι Γαλήνης» του Ιερού Ναού.
Να σημειώσουμε τέλος ότι η Χορωδία Εκπαιδευτικών μαζί με τη Βολιώτικη Χορωδία, παίρνουν μέρος αυτό το Σαββατοκύριακο στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ της Τρίπολης, το οποίο αφιερώνεται στον Αρκάδιο ποιητή Νίκο Γκάτσο, από τους πρωτοπόρους του ελληνικού υπερρεαλισμού, και θα ερμηνεύσουν ποιήματα – τραγούδια του σε μουσική σύνθεση του Μάνου Χατζιδάκι».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το