Πολιτισμός

Μελωδίες της Ντίσνεϊ από το Μουσικό Σχολείο – Η παράσταση αύριο και μεθαύριο στην Παλιά Ηλεκτρική

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου παρουσιάζει με υπερηφάνεια μια μουσική παράσταση με κομμάτια από τις ταινίες του Disney. Η παράσταση θα δοθεί αύριο Πέμπτη 20 και μεθαύριο Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 στην αίθουσα της Παλιάς Ηλεκτρικής και πρόκειται για το αποτέλεσμα της εργασίας της περσινής χρονιάς του Μουσικού Συνόλου «Μιούζικαλ» του Μουσικού Σχολείου Βόλου που σηματοδοτεί μια καινούργια και δημιουργική σχολική χρονιά.
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις «φάντασμα της όπερας», «μελωδία της ευτυχίας», «ωραία μου κυρία» και «Frozen» οι καθηγήτριες και οι μαθητές του συνόλου αποφάσισαν να ρισκάρουν και να ακολουθήσουν δύσκολο μονοπάτι. Αντί διασκευής γνωστού έργου που θα επέλεγαν και προσαρμογής των ηθοποιών σε δοσμένους ρόλους, δημιουργήθηκε πρωτότυπο σενάριο πάνω στους χαρακτήρες των μαθητών και πλαισιώθηκε μουσικά από αγαπημένες μελωδίες της Disney που οι ίδιοι οι μαθητές επέλεξαν.

Τελικά το εγχείρημα αποδείχθηκε επίπονο. Είναι πιο εύκολο να υποδύεται κάποιος έναν ξένο προς αυτόν χαρακτήρα παρά τον ίδιο του τον εαυτό. Αλλά οι μαθητές – εκπαιδευμένοι στο να βάζουν δύσκολα στοιχήματα και πάντα να τα καταφέρνουν – έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό δουλεύοντας ακόμη και στα διαλείμματα από τα μαθήματά τους και εκτός του σχολικού ωραρίου.
Με ιδιαίτερο ζήλο και αξιοζήλευτο επαγγελματισμό, δίχως όμως να χάνουν το κέφι και την παιδική τους ανεμελιά, δημιούργησαν μια ξεχωριστή παράσταση πάνω σε ένα ευρηματικό σενάριο, προσδίδοντας μια φρέσκια οπτική στα γνωστά μουσικά θέματα της Disney.
H συγγραφή του σεναρίου ανήκει στη δημιουργική ομάδα του συνόλου, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους.
Η εναρμόνιση και ενορχήστρωση των μουσικών κομματιών, η σκηνοθεσία, η διδασκαλία ρόλων, μικτής χορωδίας και ορχήστρας έγινε από τις υπεύθυνες του συνόλου καθηγήτριες του σχολείου, μουσικούς κ.κ. Ελένη Λεφάκη και Ελένη Τσαρδακά.

Στην παράσταση θα ακουστούν κομμάτια από τις ταινίες της Disney: Ηρακλής, Μουλάν, Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος, Frozen, Η πεντάμορφη και το τέρας, Μαλλιά κουβάρια (Ραπουνζέλ), η Παναγία των Παρισίων, Άριελ, Αναστασία, Ποκαχόντας, Μοάνα και Πρίγκιπας της Αιγύπτου.
Στην ομάδα του συνόλου συμμετέχουν μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου έως και απόφοιτοι που εργάστηκαν την περσινή χρονιά ακόμη και κατά το κρίσιμο για κείνους διάστημα της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις με μεγάλη αγάπη για το σχολείο τους, αλλά και για το μουσικό θέατρο.
Πληροφορίες – εισιτήρια από τον Σύλλογο Γονέων του Μουσικού Σχολείου Βόλου, 54ου Συντ. ΕΛΑΣ τέρμα, τηλ. 2421071096 και 2421047155.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το