Τοπικά

Μελέτη στατικής προστασίας στο Κάστρο Σκοπέλου μετά τις μεγάλες ζημιές

Στη «σωτηρία» της εμβληματικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Κάστρο της Σκοπέλου στοχεύει μελέτη στατικής προστασίας της περιοχής Παναγίτσα του Πύργου-κάστρο-Μύλος όπως αποφάσισε ο Δήμος. Σκοπός της μελέτης είναι η προστασία της ευρύτερης περιοχής και η πρόληψη από μελλοντικές καταστροφές.
Ο προϋπολογισμός για την εκπόνηση της μελέτης ανέρχεται σε 62.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στις 12 Ιανουαρίου του 2019 εκδηλώθηκε κατολίσθηση στην περιοχή Κάστρου Σκοπέλου. Ειδικότερα, μετά από την έντονη χιονόπτωση και βροχόπτωση που ακολούθησε, εκδηλώθηκε αστάθεια στο βόρειο παραθαλάσσιο τμήμα του «Κάστρου», η οποία οδήγησε στην υποσκαφή και υποχώρηση τμήματος του προστατευτικού εξωτερικού τοιχίου στην περίμετρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βράχου και περιορισμένου τμήματος στο εξωτερικό όριο της θεμελίωσης του ναού, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, κατοικίες δημοτών και ιστορικά διατηρητέα μνημεία της περιοχής.
Η περιοχή της κατολίσθησης, που είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, χαρακτηρίζεται πλέον από οριακή ισορροπία, απότομες κλίσεις και ευπαθή εδαφικό σχηματισμό. Για τον λόγο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε μελέτη προστασίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το