Τοπικά

Μελέτη για τους εκθεσιακούς χώρους στο Μουσείο της Αργούς

Μουσειογραφική μελέτη εφαρμογής για τη διαμόρφωση των εκθεσιακών χώρων του Μουσείου της Αργούς διακηρύσσει ο Δήμος Βόλου και το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης για τη μελέτη ανέρχεται σε 58.409,19 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Το προς μελέτη έργο αφορά στην εσωτερική διαμόρφωση-εξοπλισμού του Μουσείου της Αργούς. Σύμφωνα με τη μελέτη, πρόκειται για ένα κτίριο συνολικής επιφάνειας 3.670 τ.μ. με κεντρικό έκθεμα το αντίγραφο της Αργούς. Η κεντρική θεματολογία του μουσείου θα είναι η Αργοναυτική Εκστρατεία, που συνδέεται με την αρχαία ιστορία της Μαγνησίας και αντικατοπτρίζεται στη νεότερη ναυτική παράδοσή της.
Η μουσειογραφική μελέτη θα βασιστεί στα στοιχεία του αρχιτέκτονα που έχει εκπονήσει την αρχιτεκτονική μελέτη του κτιρίου. Ο χρόνος ολοκλήρωσης της μελέτης ορίζεται σε τρεις μήνες.

Έφεση εταιρείας για οικοδομική άδεια
Στης 22 Ιανουαρίου θα συζητηθεί στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η έφεση που κατέθεσε εταιρεία κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, για την οικοδομική της άδεια.
Η εταιρεία είχε καταθέσει αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης, με την οποία ανακλήθηκε η οικοδομική της άδεια για τη λειτουργία κτιρίου υποστήριξης θαλάσσιων δραστηριοτήτων στην Άφησσο. Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα αποφασιστεί η παράσταση του Δήμου στη δικάσιμο για την προάσπιση των συμφερόντων του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το