Τοπικά

Μελέτη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση μαθητών από το σχολείο τους

Η μελέτη που συντάχτηκε από το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αντικείμενο τον τρόπο ασφαλούς προσέλευσης και αποχώρησης μαθητών, εργαζομένων και επισκεπτών στο σχολείο, παρουσιάστηκε την προηγούμενη Πέμπτη στο 6ο δημοτικό Νέας Ιωνίας.
Η κ. Ευτυχία Ναθαναήλ (PhD,MSC) συγκοινωνιολόγος μηχανικός, επίκουρος καθηγήτρια της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και οι συνεργάτες της κ. Σοφία Χαραλαμπίδου και κ. Αδάμος Ιωάννης, υποψήφιοι διδάκτορες, παρουσίασαν στους γονείς και κηδεμόνες , αλλά και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου τις προτάσεις τους για την ασφαλή είσοδο και έξοδο στο σχολείο .

20150514_185544
Στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης επισημάνθηκαν οι κανόνες οδικής συμπεριφοράς και ασφαλούς μετάβασης των παιδιών στο σχολείο, είτε προσέρχονται με τα πόδια είτε με αυτοκίνητο (προσοχή στις διαβάσεις και εντολές τροχονόμων, κατάλληλο παιδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο, χρησιμοποίηση της ζώνης ασφαλείας, μετακίνηση των παιδιών πάντα στα πίσω καθίσματα κτλ.).
Επίσης παρουσιάστηκε η δομή και το έργο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και ιδιαιτέρως του Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής Τεχνικής.
Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία οι γονείς και εκπαιδευτικοί έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το θέμα και έλαβαν απαντήσεις από τους ομιλητές.
Η μελέτη αυτή θα προωθηθεί στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και μέσα από αυτή στο Δήμο Βόλου ώστε να διερευνηθούν τρόποι υλοποίησης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το