Τοπικά

Μελέτη για τη σύνδεση λιμανιού με τη σιδηροδρομική γραμμή

 

Επιταχύνεται η υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου κ. Δημ. Πολίτης, σε συνάντηση με δημοσιογράφους. Σε τοπικό επίπεδο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις αναφορές που έκανε για το λιμάνι του Βόλου, δηλώνοντας ότι συνεχίζονται οι διαδικασίες για τη σύνδεση με τη σιδηροδρομική γραμμή, όσο και για τη μελέτη για το τουριστικό καταφύγιο και τη μαρίνα.
Όπως ανέφερε ο κ. Πολίτης, σε εξέλιξη είναι διαγωνισμοί για αρκετά διαφορετικά έργα, ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία για την έναρξη και άλλων, προσθέτοντας ότι δίνεται έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη, με την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων που έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Ανέφερε επίσης ότι το Ταμείο διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και «στόχος μας είναι να τη θέσουμε στην υπηρεσία όλων των φορέων του Δημοσίου».
Από την πλευρά του ο κ. Παν. Σταμπουλίδης εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ τόνισε ότι το ΤΑΙΠΕΔ συμβάλλει στην επίτευξη του εθνικού στόχου για την ταχεία απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το ΤΑΙΠΕΔ προχωράει στην ωρίμανση και γρήγορη υλοποίηση έργων στρατηγικής σημασίας, προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.
«Τους τελευταίους μήνες καταγράφεται σημαντική πρόοδος σε σειρά έργων με κοινωνικό αποτύπωμα, όπως οι καθαρισμοί δασών, η αναβάθμιση των υποδομών υγείας και η υποστήριξη του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού» συμπλήρωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το