Τοπικά

Μελέτες για τεχνικά έργα και βελτίωση αγροτικής οδοποιίας από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Δυο προτάσεις για την έγκριση χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», για την κατασκευή τεχνικών έργων αγροτικής οδοποιίας και βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας, θα καταθέσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Στο πλαίσιο της πρώτης πρότασης το Τμήμα Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νοτίου Πηλίου προέβη στην εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Κατασκευή Τεχνικών Έργων Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Νοτίου Πηλίου». Πρόκειται για 13 τεχνικά έργα, τα οποία αφορούν σε κιβωτοειδείς και σωληνωτούς οχετούς για την απορροή των όμβριων υδάτων σε διάφορα σημεία των αγροτικών οδών και την κατασκευή ιρλανδικών διαβάσεων σε κάποια σημεία διασταύρωσης ρεμάτων με τις αγροτικές οδούς.
Επτά τεχνικά έργα προβλέπονται στην τοπική οδό που εξυπηρετεί την πρόσβαση από τη θέση «Καλάμι» στην παραλία «Πάλτση» Δ.Ε. Αργαλαστής, δύο τεχνικά έργα στην τοπική οδό που εξυπηρετεί την πρόσβαση από τη θέση «Πανταζέικα» στην παραλία «Μελανή» Δ.Ε. Αργαλαστής, δύο τεχνικά έργα στη Δ.Ε. Αφετών, το ένα στην τοπική οδό που εξυπηρετεί την πρόσβαση από τη θέση «Γρανίτσα» στην Τ.Κ. Συκής και το άλλο στην τοπική οδό που εξυπηρετεί την πρόσβαση από τη θέση «Χάραβλο» στην Τ.Κ. Συκής, ένα τεχνικό έργο στην τοπική οδό που εξυπηρετεί την πρόσβαση από τον οικισμό Καλαμάκι στη θέση «Ρίγανης» Δ.Ε. Αφετών και ένα τεχνικό έργο στην τοπική οδό που εξυπηρετεί τη σύνδεση του οικισμού Πινακάτες με τη θέση «Βασήλια» και στη συνέχεια με τον οικισμό Αγ. Αθανάσιο Δ.Ε. Μηλεών.

Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας
Η μελέτη με τίτλο «Βελτίωση Αγροτικών Δρόμων Δήμου Νοτίου Πηλίου», αφορά στη βελτιστοποίηση της βατότητας 17 αγροτικών οδών, μέσω της ασφαλτόστρωσής τους, οι οποίες εξυπηρετούν αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, οι 17 αγροτικοί οδοί, αφορούν στους εξής:
– «Αποκατάσταση δρόμου πρόσβασης στην Αγ. Βάσω Τρικερίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου».
– «Αποκατάσταση δρόμου πρόσβασης στο Βρωμονέρι Τ.Κ. Προμυρίου του Δήμου Νοτίου
Πηλίου».
– «Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης οδού από επαρχιακό οδικό δίκτυο έως τον οικισμό Μικρό Δ.Ε. Σηπιάδος».
– «Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης οδού Βυζίτσα – Αργυραίικα – Καλά Νερά Δ.Ε. Μηλεών
Δήμου Νοτίου Πηλίου».
– «Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης οδού Πινακάτες – Αγ. Αθανάσιος – Καλά Νερά Δ.Ε. Μηλεών Δήμου Νοτίου Πηλίου».
– «Οδοποιία από Τ.Κ. Νεοχωρίου έως παραλία Κλωσσού του Δήμου Νοτίου Πηλίου».
– «Οδοποιία από Τ.Κ. Συκής έως οικισμό Ξυνόβρυσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου».
– «Αποκατάσταση δρόμου πρόσβασης από γέφυρα «Μπελεγρίνος» Τριτεύοντος Εθνικού Οδικού Δικτύου «Βόλος – Νεοχώρι – Τσαγκαράδα – Χορευτό» προς θέση έναντι ΚΑΑΥ Καλών Νερών του Δήμου Νοτίου Πηλίου».
– «Αποκατάσταση δρόμου πρόσβασης από Δέλτα Τ.Κ. Μηλεών Τριτεύοντος Εθνικού Οδικού Δικτύου «Βόλος – Νεοχώρι – Τσαγκαράδα – Χορευτό» προς θέση «Σαΐτης» του Δήμου Νοτίου Πηλίου».
– «Αποκατάσταση δρόμου πρόσβασης από Πρωτεύον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο «Καλά Νερά Μηλέαι» προς θέση «Σχοινιά» στην Τ.Κ. Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου».
– «Αποκατάσταση δρόμου πρόσβασης από κοιμητήριο Τ.Κ. Μηλεών προς θέση «Γυφτακέικα» του Δήμου Νοτίου Πηλίου».
– «Αποκατάσταση δρόμου σύνδεσης οικισμού Κορώπης – Αγ. Σωτήρα – θέση «Παλάτια» – θέση «Σταυροδρόμι» στην Τ.Κ. Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου».
– «Αποκατάσταση δρόμου πρόσβασης από οικισμό Κορώπη προς θέση «Καντηλιά» στην Τ.Κ. Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου».
– «Αποκατάσταση δρόμου σύνδεσης Μονής Ταξιαρχών – Προφήτη Ηλία – θέση «Κρεμμύδα» στην Τ.Κ. Αγ. Γεωργίου Νηλείας του Δήμου Νοτίου Πηλίου».
– «Αποκατάσταση δρόμου πρόσβασης από στάση «Ευαγγελινάκη» Τριτεύοντος Εθνικού Οδικού Δικτύου «Βόλος – Νεοχώρι – Τσαγκαράδα – Χορευτό» προς παραλία Κορώπης στην Τ.Κ. Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου».
– «Επέκταση ασφαλτόστρωσης από Τ.Κ. Νεοχωρίου προς οικισμό Πλάκα του Δήμου Νοτίου Πηλίου».
– «Ασφαλτόστρωση περιφερειακής σύνδεσης Τ.Κ. Νεοχωρίου με θέση υποσταθμού ΔΕΗ Νεοχωρίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το