Τοπικά

Μειώθηκε 15% η προσέλευση μαθητών σε Δημοτικά- Νηπιαγωγεία της Μαγνησίας

Μειωμένη κατά 15% σε σχέση με προχθές ήταν η χθεσινή συμμετοχή των μαθητών στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία της Μαγνησίας, ενώ περισσότεροι ήταν και οι παρόντες εκπαιδευτικοί στις αίθουσες.
Στα θρανία επέστρεψαν χθες οι μαθητές των δεύτερων υποτμημάτων που έχουν δημιουργηθεί σε πολλά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Μαγνησίας με στόχο να διατηρηθεί η αναλογία μια αίθουσα μέχρι και δέκα μαθητές, αν και το όριο που θέτει το υπουργείο Παιδείας είναι οι δεκαπέντε μαθητές.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος τόνισε πως «και η χθεσινή μέρα κύλησε ομαλά για την εκπαιδευτική λειτουργία. Η συμμετοχή των μαθητών ανήλθε στο 75%, ενώ προχθές ήταν 90%. Δεν μπορούμε ακόμη να δώσουμε μια εξήγηση για τη μείωση αυτού του ποσοστού. Επίσης αυξήθηκε και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών, καθώς υπάρχουν ορισμένοι που λαμβάνουν μερικές μέρες άδειες για να κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι που δεν πηγαίνουν όλες τις μέρες σχολείο».

Στο μεταξύ αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν χθες η προσέλευση μαθητών της Γ’ Λυκείου στα σχολεία της Μαγνησίας, που έφθασε 17,03%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους μαθητές όλων των τάξεων ήταν 24,86%. Στα Γυμνάσια του Νομού, οι μαθητές συμμετείχαν σήμερα στα μαθήματα σε ποσοστό 56,35% και στα Ειδικά Σχολεία σε ποσοστό 72,38% σχεδόν στα προχθεσινά επίπεδα.
Αξιοσημείωτη είναι η προσέλευση των μαθητών από τα Γυμνάσια της επαρχίας που φτάνει το 80%, όταν στην πόλη το αντίστοιχο ποσοστό είναι 51%.
Ένας λόγος που ορισμένοι μαθητές της Γ’ Τάξης προσήλθαν στα Λύκεια, ήταν και για να λάβουν τα δελτία εξεταζομένου.
Ωστόσο, όπως ανέφερε και ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ιωαννίδης, «μετά από επικοινωνία που είχαμε με το υπουργείο Παιδείας μας τόνισαν να μην δώσουμε ακόμη τα δελτία εξεταζομένου, καθώς έπρεπε να ρυθμιστούν κάποια ζητήματα. Τα δελτία θα δοθούν τις αμέσως επόμενες μέρες και βέβαια πριν την έναρξη των πανελλαδικών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το