Τοπικά

Μειώθηκαν έως 60% οι πωλήσεις και στο ηλεκτρονικό εμπόριο – Οντόπουλος: “Ο Μάιος δεν πήγε καλά”

Μείωση μεταξύ 30-60% κατέγραψαν οι πωλήσεις το Μάιο και μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου στην πόλη, μια εξέλιξη που προκάλεσε μεγάλο προβληματισμό στους εμπόρους που ήλπιζαν ότι η κατάργηση των ραντεβού και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα έφερνε μια μικρή έκρηξη της κατανάλωσης στην αγορά.
Αυτή η έκρηξη δεν ήρθε, όχι μόνο για το εμπόριο ως προς την φυσική παρουσία των καταστημάτων, αλλά ακόμη και στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όπου γενικώς στην περίοδο της καραντίνας καταγραφόταν μια πολύ καλή δυναμική, με αποτέλεσμα αρκετά καταστήματα να στραφούν και στις πωλήσεις μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας. Άλλωστε υπήρξαν και αρκετά προγράμματα χρηματοδότησης για την λειτουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων που υλοποιήθηκαν..
«Προσπαθούμε να δούμε, τι έφταιξε και υπήρξε το Μάιο σημαντική πτώση στις πωλήσεις μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου, μια πτώση που κυμάνθηκε από 30% έως και 60% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο» ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος και πρόσθεσε πως τα αίτια ποικίλλουν, όμως υπάρχει η αγωνία για τη συνέχεια, καθώς γενικότερα για την κατανάλωση ο Μάιος δεν πήγε καλά».

Τα λουκέτα
Ο κ. Οντόπουλος ρωτήθηκε και για τα λουκέτα και αν υπήρξαν πολλά μέσα στην πανδημία, απαντώντας πως δεν καταγράφηκε ιδιαίτερος αριθμός λουκέτων λόγω ίσως και των μέτρων στήριξης που υπήρξε από την κυβέρνηση και τα οποία συνέβαλαν στη διάσωση των επιχειρήσεων. Όμως τα δύσκολα είναι μπροστά μας, επομένως για το θέμα των λουκέτων, θα μπορούμε να μιλήσουμε ξανά από το 2022 και μετά.
Ο κ. Οντόπουλος αναφέρθηκε και στην έλλειψη τουριστών και πώς αυτοί επηρεάζουν τη μείωση της κατανάλωσης, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στην απασχόληση των εποχιακών εργαζομένων στις επιχειρήσεις τουρισμού. «Αν δεν εργαστούν οι χιλιάδες στον τουρισμό, τα αρνητικά αποτελέσματα στην κατανάλωση θα τα δούμε το Φθινόπωρο» σημείωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το