Τοπικά

Μείωση τζίρου μέχρι 25% στους επαγγελματίες της Μαγνησίας

Μείωση τζίρου μέχρι και 25% σε σχέση με πέρυσι καταγράφεται αυτή την περίοδο στους επαγγελματίες της περιφέρειας του νομού αλλά και των νησιών, καθώς ο κόσμος είναι σε γενικές γραμμές μαζεμένος και καταναλώνει με φειδώ φοβούμενος τι έκτακτο μπορεί να φέρει το Φθινόπωρο.
Οι ελπίδες των επαγγελματιών ότι το φετινό καλοκαίρι θα μπορούσε να είναι καλύτερα από πέρυσι, μένουν προς το παρόν ελπίδες, καθώς η κατανάλωση δεν κινείται στα επιθυμητά επίπεδα
Τα μηνύματα από τους επαγγελματίες μεταφέρει ο πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Βόλου και της ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εμπόρων και Επαγγελματιών Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κωνσταντίνος Τσουράπας που τόνισε πως «λόγω του καλοκαιριού υπάρχει μια αύξηση στους τζίρους σε σχέση με τον περασμένη Μάιο αλλά και Ιούνιο, ωστόσο προς το παρόν δεν μπορούμε να φτάσουμε τα περυσινά επίπεδα.

Στον κόσμο επικρατεί ένας προβληματισμός, ένα μπέρδεμα, μια φοβία. Οι καταναλωτές είναι συγκρατημένοι στις αγορές και τα ψώνια τους. Αυτή την εικόνα έχουμε από τους επαγγελματίες των νησιών, αλλά και της περιφέρειας στην ηπειρωτική Μαγνησία. Η εικόνα που μου μεταφέρουν, είναι ότι τις καθημερινές η πτώση τζίρου είναι στο 25% από πέρυσι και τα Σαββατοκύριακα στο 20%. Στη Σκιάθο η πτώση τζίρου ήταν λίγο μεγαλύτερη, καθώς τόσο καιρό δεν είχαν έρθει και οι Βρετανοί που από προχθές έχουν δώσει ξανά το «παρών». Κάπως καλύτερη είναι η κατάσταση και πιο βελτιωμένη στην Αλόννησος, ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Βόλος. Επίσης ο τουρισμός στηρίζεται κυρίως από τους Έλληνες.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο κόσμος είναι διστακτικός και περιμένει να δει τις εξελίξεις. Νιώθει αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα και όποια χρήματα έχει, τα κρατά για το επόμενο διάστημα. Επίσης φαίνεται πως για τις διακοπές τους μετακινείται στην περιφέρεια του Βόλου. Βέβαια οι ξένοι που έχουν έρθει στην περιοχή μας είναι περισσότεροι από πέρυσι, όμως η διαφορά είναι πως φέτος άνοιξαν σχεδόν όλα τα καταλύματα και σίγουρα περισσότερα από πέρυσι».
Ερωτηθείς για τα μέτρα στήριξης που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση μάλλον θα κάνει ταμείο προς το Σεπτέμβριο και μετά θα δει πώς θα βοηθήσει τους επαγγελματίες με περαιτέρω μέτρα. Μακάρι να μπούμε σε μια ομαλότητα που θα συνδυαστεί βέβαια και με την πρόοδο στους εμβολιασμούς».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το