Τοπικά

Μείωση τιμής πετρελαίου θέρμανσης κατά 5 λεπτά

Κατά πέντε λεπτά μειώθηκε τις τελευταίες μέρες η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη Μαγνησία για το οποίο η ζήτηση παραμένει ακόμη υποτονική λόγω των καλών για την εποχή καιρικών συνθηκών.
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται πλέον στο 1,40 ευρώ το λίτρο από 1,45 ευρώ το λίτρο που ήταν μέχρι πρότινος.
Επίσης πτωτικά κινείται τις τελευταίες μέρες και η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης το οποίο από 1,78 ευρώ το λίτρο διατίθεται πλέον στο 1,70 ευρώ το λίτρο.
«Βρισκόμαστε σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά η ζήτηση παραμένει ακόμη χαμηλή, γιατί ο καιρός ακόμη είναι καλός και ο κόσμος κρατάει κάποια χρήματα για να τα δαπανήσει, όταν χρειαστεί. Βέβαια κάποια στιγμή ο χειμώνας θα έρθει» είπε η πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών πρατηριούχων κ. Βάσω Κοντοχρήστου και συμπλήρωσε πλέον η τιμή του πετρελαίου είναι στο 1,40 ευρώ το λίτρο, καθώς μειώθηκε λίγο τις τελευταίες μέρες. Πέρυσι η τιμή του ήταν τέτοια περίοδο στο 1,30 ευρώ υπολογίζοντας όμως μαζί και τις δύο επιδοτήσεις που υπήρχαν, η μία από το κράτος με 20 λεπτά στην αντλία και η άλλη επτά λεπτά από τα διυλιστήρια».
Πάντως φαίνεται ότι μέχρι τώρα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή δεν επηρεάζει αρνητικά τις τιμές των καυσίμων, και αυτό είναι παρήγορο.
Η κ. Κοντοχρήστου επισήμανε πως «επειδή οι αγορές δεν αντέχουν νέα άνοδο των τιμών στα καύσιμα, προφανώς θα ήθελαν να απομονώσουν αυτό το γεγονός για να συγκρατηθούν οι τιμές».
Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι στο 1,88 ευρώ το λίτρο. Εδώ και δύο χρόνια περίπου οι τιμές στα καύσιμα παραμένουν υψηλές και είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τους ιδιώτες αλλά και τους επαγγελματίες, τους αγρότες.
Η υψηλή τιμή έχει επηρεάσει και την κατανάλωση. Η κ. Κοντοχρήστου ανέφερε πως «υπάρχει πτώση στην κατανάλωση τουλάχιστον 10-20% από πέρυσι, γιατί ο κόσμος λόγω της γενικότερης ακρίβειας, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να προβεί σε κάποιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες».
Σημειώνεται πως 8 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία που έχουν οι δικαιούχοι για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης το οποίο στη Μαγνησία ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 300 ευρώ.
Επομένως, αν ένα σπίτι αγοράσει για το χειμώνα 1000 λίτρα που είναι ένας μέσος όρος κατανάλωσης και ξοδέψει 1.4000 ευρώ, θα λάβει πίσω 300 ευρώ, άρα θα διαθέσει ως τελικό ποσό γύρω στα 1.100 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το