Τοπικά

Μείωση τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στη Σκιάθο

Τη μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων αναφορικά προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων, όχι άνω τους 50%, έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 ενέκρινε με ομόφωνη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου. Η μείωση γίνεται εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης πρόσθετου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πέραν του αναλογούντος και προβλεπόμενου χώρου στην άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου.
Βασική προϋπόθεση είναι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων να καταθέσουν αίτηση χορήγησης άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για κατάθεση τραπεζοκαθισμάτων στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σκιάθου και να αναφέρουν τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων που θα τοποθετηθούν στον χορηγούμενο χώρο.
Εφόσον δεν είχε χορηγηθεί αρχικά άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου, είναι δυνατή η χορήγηση, κατά τις διατάξεις, άδειας για την ανάπτυξη αριθμού τραπεζοκαθισμάτων ίσου με την επιβαλλόμενη μείωση στον εσωτερικό ή αύλειο χώρο ή στο προκήπιο του καταστήματος. Αν δύναται να παραχωρηθεί επιπλέον χώρος σύμφωνα με το άρθρο 65 του Ν.4688/20 πρέπει να παραχωρηθεί ο χώρος ατελώς για την ανάπτυξη του ίδιου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων, ο οποίος μπορεί να είναι μέχρι τον διπλάσιο, και δεν μπορεί να είναι τριπλάσιος από την αρχική παραχώρηση.

Αντιδράσεις για ανάθεση εργασιών στον ΧΥΤΑ Σκιάθου
Αντιδράσεις προκάλεσε η ανάθεση, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, της υπηρεσίας για την άμεση και έκτακτη αντιμετώπιση των διαβρώσεων και κατολισθήσεων στον ΧΥΤΑ Σκιάθου, που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις –θεομηνία) από τις 4 Απριλίου 2020, στην εταιρεία ΚΟΣΜΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΙΚΕ.
Το συνολικό ποσό της ανάθεσης ανέρχεται σε 14.880 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. «Είναι γεγονός ότι δεν κάνατε τις απαραίτητες ενέργειες από τον Σεπτέμβριο του 2019 που αναλάβατε για νόμιμο διαγωνισμό για να ανατεθεί το έργο της επίχωσης των σκουπιδιών σε εργολάβο, αφού εσείς δηλώνετε αδυναμία. Η αιτία αυτής της εγκληματικής αμέλειας ή εσκεμμένης πράξης είναι ή γιατί δεν γνωρίζετε ή γιατί δεν θέλετε ή γιατί δεν μπορείτε. Μετά από μία σύμβαση για την επίχωση που έληξε στις 31 Μαρτίου, αφήσατε χωρίς κάλυψη τον ΧΥΤΑ επί δίμηνο και ερχόσαστε τώρα να εκμεταλλευτείτε την καταιγίδα της 4ης Απριλίου για να αναθέσετε πάλι στην ίδια εταιρεία έναντι 14.880 ευρώ χωματουργικές εργασίες δήθεν αποκατάστασης ζημιών» δήλωσε στην τοποθέτησή της η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Φιλαρέτου καταψηφίζοντας το θέμα ως προς την ουσία του. Σημείωσε επίσης πως θα διαβιβάσει όλα τα σχετικά έγγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες για περαιτέρω έρευνα και τυχόν απόδοση ευθυνών.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας αναφέροντας ότι η κ. Φιλαρέτου βρίσκεται σε δύσκολη θέση διότι βρίσκεται σε μία παράταξη που τόσα χρόνια ήταν απέναντι και στα δημοτικά συμβούλια με δελτία τύπου. «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από την παράταξη που έχει βάλει σε κίνδυνο το νησί στην πυρκαγιά που είχε πάρει στο ΧΑΔΑ. Επίσης με την ανεξέλεγκτη διαχείριση των στραγγιδίων και με την όδευσή τους σε ρέμα είχε καταδικαστεί ο τότε αντιδήμαρχος» πρόσθεσε.
Στην ίδια συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή αποδέχθηκε την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι όροι, προϋποθέσεις και η διαδικασία παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μικρών λιμανιών και ποταμών. Οποιαδήποτε αλλαγή προκύψει λόγω μεταβολής της ακτογραμμής, προκειμένου να παραμείνει ακάλυπτος διάδρομος πέντε μέτρων για την ελεύθερη κίνηση των λουομένων παράλληλα με τη θάλασσα, ο παραχωρησιούχος οφείλει να ενημερώσει έγκαιρα τον Δήμο Σκιάθου .

Σε νέο χώρο το αμαξοστάσιο του Δήμου Σκιάθου
Υπογράφηκε χθες το συμφωνητικό μεταξύ του Δήμου Σκιάθου και εκπροσώπου εταιρείας για τη μίσθωση ακινήτου που θα στεγάσει το αμαξοστάσιο και τα γραφεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος. Η μίσθωση αφορά γεωτεμάχιο έκτασης 2,600 τ.μ. που διαθέτει εντός του κτίρια συνολικού εμβαδού 292 τ.μ. στη θέση Κοβούλι, στην περιφερειακή οδό Σκιάθου – Ξανέμου. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίστηκε σε τρία έτη και λήγει στις 10 Ιουνίου 2023 ενώ το μίσθωμα ορίστηκε στο ποσό των 2.000 ευρώ τον μήνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το