Τοπικά

Μείωση μαθητικού δυναμικού σε σχολεία του Βελεστίνου

Μειωμένος σημαντικά είναι ο μαθητικός πληθυσμός στο 1ο Δημοτικό και 1ο Νηπιαγωγείο Βελεστίνου μετά την τροποποίηση των ορίων της σχολικής περιφέρειάς τους το 2015, με αποτέλεσμα η διευθύντρια και η προϊσταμένη των δυο σχολείων να έχουν καταθέσει αίτημα για επαναπροσδιορισμό τους.
Σε σχετικό έγγραφο αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους ζητείται η μεταβολή των ορίων της Σχολικής Περιφέρειας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φερών -1ου Νηπιαγωγείου Φερών Βελεστίνου, ενώ έχει κατατεθεί χάρτης του οικισμού Βελεστίνου, με τα προτεινόμενα όρια για τις εγγραφές των παιδιών στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Βελεστίνου.
Ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, ανέφερε ότι «συμφωνεί αν συμφωνήσουν και τα δύο σχολεία του Βελεστίνου.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και δάσκαλος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου κ. Χαράλαμπος Πάσχος, επισήμανε ότι «η τροποποίηση των ορίων αφορά στα καινούργια παιδιά και τις νέες εγγραφές στα Σχολεία, χωρίς να επηρεάζονται τα παιδιά που είναι ήδη στα σχολεία. Έγινε λάθος στα όρια και είναι δυσανάλογη η κατανομή των παιδιών στα σχολεία» προσέθεσε και πρότεινε να γίνει σύσκεψη με τους διευθυντές των δύο σχολείων και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Παπαρούνας, πρότεινε να γίνει συμφωνία με τα δύο σχολεία και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.
Τέλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Παπαδάμ, πρότεινε να ζητηθεί εισήγηση από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου ενέκρινε ομόφωνα τη σύγκληση σύσκεψης μεταξύ του δημάρχου Δημ. Νασίκα, των διευθυντών των δύο Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Βελεστίνου (1ου και 2ου) και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρήγα Φεραίου, για τον επαναπροσδιορισμό των ορίων στις Σχολικές Περιφέρειες του Βελεστίνου.

Καυσόξυλα για τους κατοίκους του Κεραμιδίου από το δάσος Ιεράς Μονής Φλαμουρίου

Αίτημα στην Ιερά Μονή Φλαμουρίου για την υλοτόμηση συστάδας με οξιές στο μοναστηριακό δάσος, προκειμένου να καλυφτούν οι ατομικές ανάγκες των κατοίκων του Κεραμιδίου σε καυσόξυλα, θα καταθέσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Να αναφερθεί ότι η υλοτόμηση θα γίνει σύμφωνα με τη Διαχειριστική Μελέτη του Μοναστηριακού Δάσους «Ιεράς Μονής Φλαμουρίου» περιφέρειας Δασαρχείου Βόλου, περιόδου 2019-2023, που εγκρίθηκε με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, από τα μέλη του Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας Κεραμιδίου & Κερασιάς.
Δικαιούχοι για την προμήθεια καυσόξυλων ορίζονται οι μόνιμοι κάτοικοι της Κοινότητας Κεραμιδίου και ποσότητα μέχρι πέντε τόνους ανά οικογένεια (κατοικία), η οποία θα μειωθεί αναλογικά σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι ποσότητες της συγκεκριμένης συστάδας του Μοναστηριακού Δάσους Ιεράς Μονής Φλαμουρίου.
Η υλοτόμηση θα γίνει μέχρι τον Δεκέμβριο, με δικαίωμα παράτασης σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου ως ανώτερη τιμή κόστους ανά τόνο καθορίστηκε το ποσό των 60 ευρώ, όταν η παραλαβή των καυσόξυλων, γίνεται σε χώρο προσβάσιμο από αυτοκίνητο κοντά στον χώρο υλοτόμησης και συγκέντρωσης των καυσόξυλων και τα μεταφορικά (από τον χώρο συγκέντρωσης, μέχρι το σπίτι του ενδιαφερόμενου – ιδιώτη το ποσό των 20 ευρώ).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το