Τοπικά

Μείωση 70% σε τέλη κοινόχρηστων στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Μείωση σε ποσοστό 70% στα τέλη κοινοχρήστων χώρων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου Νοτίου Πηλίου, θα αποφασίσει μεθαύριο Δευτέρα στη συνεδρίασή της ηΟικονομική Επιτροπή. Η απόφαση αφορά στις επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου Εμμανουήλ Γιαμαρέλου «στο άρθρο 37 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 20/03/2020 (ΦΕΚ Α’ 68/20.03.2020) με την οποία κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, προβλέφθηκε ότι για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, μπορεί να μειωθούν τα τέλη κοινόχρηστων χώρων. Κατόπιν των ανωτέρω εισηγούμαι τη μείωση των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2021 και για όλα τα καταστήματα της περιοχής του Δήμου Νοτίου Πηλίου κατά ποσοστό 70% των ήδη οριζόμενων τελών».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός τόνισε πως «παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και βλέποντας τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, αποφασίζουμε να μειώσουμε τα τέλη κοινόχρηστων χώρων σε ποσοστό 70% στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή στέκεται στο πλευρό των επαγγελματιών και θα το ξανακάνει αν χρειαστεί, καθώς διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το